Prima vacanță a Regelui Charles va fi în România. Ce scrie presa britanică

Prima vacanță a Regelui Charles va fi în România. Ce scrie presa britanică

Regele Charles al III-lea va sosi în România pe 2 iunie, în afara întâlnirilor oficiale urmând a merge câteva zile și la Viscri. Iar presa britanică alocă ample spații legate de faptul că România este prima țară vizitată de monarhul britanic.

Regele Charles, un mare iubitor al României FOTO arhiva Adevărul

Vizita Regelului Charles al III-lea este cu atât mai importantă cu cât este prima vizită a unui monarh britanic în țara noastră, în timpul exercitării funcției.

Iar presa din Marea Britanie a scris deja ample materiale legate de vizita Regelui Charles al III-lea în România. ”Prima deplasare peste hotare a Regelui Charles după încoronare va fi o vacanță în țara lui Dracula. Regele va fi primit oficial la Palatul Cotroceni de către Președintele Klaus Iohannis. Cea mai mare parte a sejurului va fi o scurtă vacanță în Transilvania”, scriu jurnaliștii de la cotidianul britanic The Sun .

Jurnaliștii de la The Sun au făcut referire în amplul articol și la faptul că Regele Charles vine constant în România pentru a se plimba pe dealuri și a picta lângă casa pe care a cumpărat-o la Viscri, făcând referire și la faptul că monarhul britanic a spus în repetate rânduri: ”România este în sângele meu”.

Ziariștii de la The Sun fac referire, vorbind despre dragostea Regelui Charles pentru România , și la faptul că acesta a declarat la un moment dat: „Ce îmi place la România este caracterul său atemporal, remarcabil, desprins parcă din poveştile copilăriei. Ca o întoarcere în timp”.

Și cotidianul britanic Daily Mail a publicat un articol despre faptul că prima țară pe care o vizitează Regele Charles este România. Jurnaliștii britanici amintesc printre altele faptul că arborele genealogic al familiei regale britanice are rădăcini în țara noastră, precizând că stră-stră-străbunica regelui Charles s-a născut în județul Mureș și a copilărit în Cluj. Claudia Rhédey a locuit într-un castel din localitatea Sângeorgiu de Pădure, reședință ce nu a putut fi uitată de monarhia britanică.

Fiul său, Franz (Franz Paul Karl Ludwig Alexander Herzog von Teck), s-a căsătorit cu prinţesa Mary Adelaide, stră-străbunica Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante