Primăria Capitalei: Școala al cărei plafon s-a prăbușit e în administrarea CL Sector 5; municipalitatea a reabilitat doar sala de sport

Școala Gimnazială nr. 141 al cărei plafon s-a prăbușit joi dimineața se află în administrarea Consiliului Local sector 5, Primăria Municipiului București (PMB) reabilitând doar sala de sport - construcție nouă.

'Școala Gimnazială nr. 141, situată în Str. Amurgului nr. 35, sectorul 5, se află în administrarea Consiliului Local sector 5, Primăria Capitalei, prin Proiectul de Reabilitare a Infrastructurii Educaționale în București, reabilitând doar Sala de sport — construcție nouă, conform autorizației nr. 145-A / 12.03.2009. Subliniem astfel că PMB nu a desfășurat nici un fel de lucrare de reabilitare a corpului de clădire în care funcționează unitatea de învățământ în cauză", potrivit unui comunicat al PMB.

În prezent, la inițiativa primarului general, Gabriela Firea, PMB acordă sprijin primăriilor de sector, prin demararea unor lucrări de investiții, având în vedere că unitățile de învățământ se confruntă cu un deficit al locurilor atât în sistemul gimnazial, cât și preșcolar, astfel: 16 construcții noi de grădinițe (8 și 4 grupe); 15 extinderi de școli, corpuri noi de școală; 10 after school; o sală de sport, se arată în comunicat.

Pentru aceste investiții s-au prevăzut bani în bugetul pentru anul 2017, sumă necesară pentru elaborarea studiilor de fezabilitate.

Programul derulat de PMB "Reabilitarea infrastructurii educaționale în București — proiect finanțat de Banca Europeană de Investiții (BEI)",  a cuprins 101 unități de învățământ: patru grădinițe, 64 de școli generale, 15 licee, 18 școli speciale.

De asemenea, prin acest program s-au construit și reabilitat 54 de săli de sport din cadrul celor 102 școli din program dintre care 26 de săli de sport noi, iar 28 reabilitate.

Acest program a avut ca scop îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale din București și, ca rezultat, îmbunătățirea calității procesului educațional, precum și reducerea costurilor de operare, mai relevă sursa citată.

Consilierii locali ai Sectorului 5 au alocat suma de 3,9 milioane lei pentru amenajarea și consolidarea Școlii gimnaziale nr. 141 "Ion I.C. Brătianu", al cărei plafon s-a prăbușit, joi dimineața.

Tot ca urmare a incidentului de la Școala nr. 141, primarul Daniel Florea a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Sectorului 5. Acesta a dispus punerea în siguranță și interzicerea accesului în clădire, precum și convocarea ședinței de îndată a Consiliului local Sector 5.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!