Primăria Municipiului București: 23 de copaci, doborâți de vânt în Capitală; primarul general a dispus intensificarea acțiunilor în teren

Primăria Municipiului București: 23 de copaci, doborâți de vânt în Capitală; primarul general a dispus intensificarea acțiunilor în teren

23 de copaci au fost doborâți de vânt în Capitală, și anume 5 în Parcul Tineretului, 15 în Herăstrău, 1 copac în Parcul Operei și 2 în apropierea Arenei Naționale, informează duminică Primăria Municipiului București.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, echipajele de intervenție se află în acest moment în teren pentru a îndepărta copacii căzuți în parcurile pe care le administrează ALPAB.

Operatorii de salubritate, împreună cu ADP-urile de sector, acționează pentru a îndepărta copacii căzuți pe carosabil, deșeurile aduse de vânt pe arterele Capitalei și pentru a degaja rigolele și gurile de scurgere pentru a evita riscul unor eventuale inundații.

În ceea ce privește sistemul de semaforizare din Capitală, echipele Administrației Străzilor au remediat defecțiunile apărute în următoarele zone: B-dul Unirii/str. Lucian Blaga, B-dul Corneliu Coposu/str. Matei Basarab, B-dul Corneliu Coposu/str. Mircea Vodă, B-dul Octavian Goga/str. Nerva Traian și str. Mircea Vodă/str. Sf. Vineri.

Potrivit raportărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, de la ora 8,00 până la 10,30, au fost gestionate 37 de intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme, pe carosabil, a bannerelor, a stâlpilor de electricitate rupți sau în pericol de cădere.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus ca toți operatorii de salubritate, ADP-urile celor șase sectoare, Administrația Lacuri Parcuri și direcțiile de specialitate ale primăriei să-și intensifice acțiunile din teren astfel încât defecțiunile generate de fenomenele meteo să fie remediate în cel mai scurt timp.

Decizia a fost luată având în vedere fenomenele meteorologice extreme înregistrate în această noapte în Capitală, dar și faptul că se anunță în continuare intensificări ale vântului.

Gabriela Firea a mai solicitat Poliției Locale să-și mobilizeze echipajele pentru a identifica zonele în care ar putea cădea panouri publicitare, pentru a se evita prăbușirea acestora în cazul unor noi intensificări ale vântului. În acest sens, reprezentanții Poliției Locale au luat legătura cu firmele de publicitate să ia măsuri pentru ancorarea panourilor și prismelor publicitare. De asemenea, polițiștii locali vor verifica semnalizările lucrărilor edilitare pentru a evita eventualele accidente.

Pentru a evita pericolul producerii de accidente, Primăria Capitalei, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, recomandă cetățenilor să nu stea lângă construcții improvizate, corturi, schele, șantiere de construcții sau lângă clădiri care prezintă urme evidente de degradare, să nu atingă firele căzute pe pământ și să-și asigure elementele de construcții.

Primăria Capitalei pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868, unde aceștia pot sesiza problemele apărute în urma fenomenelor meteo extreme.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro