Primarul Capitalei spune că se fac verificări privind marile lucrări publice din mandatul precedent

Primarul Capitalei spune că se fac verificări privind marile lucrări publice din mandatul precedent

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri că în prezent se efectuează verificări privind marile lucrări publice din mandatul precedent.

"Am alocat, prin licitaţii cu firmele de avocatură cu care lucrăm, verificarea multora dintre chestiunile care sunt sensibile. De exemplu, terasele din Herăstrău. (...) Mai există nişte verificări pe care le-a făcut Ministerul de Finanţe pe achiziţiile pe care le-au făcut companiile municipale şi la fel există contracte cu firme de avocatură care să verifice diferite chestiuni care s-au întâmplat în Primărie, cum ar fi marile lucrări publice, cum este Fabrica de Glucoză sau Ciurel, (...) pe tot ce a fost mare în mandatul precedent există o verificare în curs. Unele o să fie poate perfect legale, pe altele o să găsim nişte lucruri. Ministerul de Finanţe a găsit nişte lucruri ilegale în ce priveşte achiziţiile companiilor", a afirmat Nicuşor Dan, într-o emisiune la Europa FM.

El a susţinut că, la preluarea mandatului de primar al Capitalei, a găsit "o mare debandadă" pe zona juridică.

"În primul rând că există litigii de zeci şi sute de milioane de euro în care Primăria e reprezentată de avocaţi şi nu mai erau plătiţi de doi ani. Am reuşit, după o analiză, să sistematizăm acele litigii care sunt strategice şi să rezolvăm problema cu avocaţii care să ne reprezinte", a arătat Nicuşor Dan. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...