Primarul Kievului crede că sportivii ruși ar trebui să se opună războiului

Primarul Kievului crede că sportivii ruși ar trebui să se opună războiului

Fost campion mondial la box la categoria grea, primarul Kievului, Vitali Kliciko, a afirmat vineri că sportivii ruşi „trebuie să se opună războiului” declanşat de armata rusă în Ucraina. El a comentat posibilitatea excluderii sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de vară.

Vitali Kliciko FOTO AFP

Sportivii ruşi trebuie să se opună războiului lui Putin şi să spună stop acestui război”, a declarat Kliciko, arătând că există posibilitatea excluderii sportivilor ruşi de la Jocurile Olimpice de vară de la Paris, programate anul viitor, după cum notează Agerpres.

Ca sportiv şi fost sportiv, există principii care sunt clare: dacă nu respecţi regulile, eşti descalificat. Aşa stau lucrurile şi în cazul ruşilor: ei ucid civili şi trebuie să plătească pentru asta”, a adăugat Vitali Kliciko, edilul capitalei Ucrainei.

Joi, Vitali Kliciko a primit-o pe primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, care şi-a reafirmat cu această ocazie opoziţia faţă de participarea sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice din capitala Franţei, Paris.

Zelenski, demersuri pentru a interzice Rusia la Jocurile Olimpice

Cât timp ruşii continuă să vă bombardeze, să ia la ţintă populaţia civilă, infrastructurile voastre, pentru a duce acest război, atât timp cât soldaţii ruşi vă ocupă teritoriul, nu vreau ca sportivii ruşi să participe la evenimentele sportive de la Paris”, a spus primărița Parisului, Anne Hidalgo. Declarația a fost făcută în timpul unui discurs ţinut în faţa membrilor Consiliului municipal din Kiev, capitala Ucrainei.

Ucraina face în prezent demersuri pentru a-şi asigura sprijinul internaţional pe scară largă în vederea interzicerii sportivilor din Rusia şi Belarus, după ce Comitetul Internaţional Olimpic a lăsat deschisă posibilitatea ca aceştia să concureze sub drapel neutru la Jocurile Olimpice de la Paris.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut CIO să interzică Rusia de la Jocurile Olimpice. Deși ar putea părea imposibil, acest lucru ar putea să se întâmple, având în vedere că majoritatea comitetele olimpice ale statelor baltice şi nordice au anunţat că vor susţine Ucraina în acest demers.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă