Primele cazuri de coronavirus la Institutul Fundeni, cel mai mare spital din România: o asistentă și doi pacienți

Primele cazuri de coronavirus la Institutul Fundeni, cel mai mare spital din România: o asistentă și doi pacienți

O asistentă medicală și doi pacienți de la Institutul Fundeni sunt infectați cu coronavirus. Pacienţii au fost transferaţi la spitale dedicate tratării pacienților cu COVID-19, iar asistenta, asimptomatică, a fost internată. Cazurile COVID-19 înregistrate la Fundeni nu pun în pericol activitatea Institutului, dau asigurări reprezentanții celui mai mare spital din România.

La Institutul Fundeni sunt testați pentru COVID-19 toți pacienții care necesită internarea. De asemenea, sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

Conducerea Institutului Fundeni dă asigurări că face toate eforturile să țină secțiile cu pacienți imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave.

Asistenta medicală angajată la Institutul Fundeni a fost confirmată ieri cu infecție cu coronavirus. Ea nu avea simptome.

"Am testat-o fiindcă am început să testăm personalul. Testăm pacienţii şi personalul. Testarea pacienţilor si a personalului ne permite depistarea de timpuriu a oricărui posibil focar şi, totodată, identificarea cazurilor asimptomatice pentru continuarea în siguranţă a activiăţii uniţăţii medicale. Astfel am identificat o persoană complet asimptomatică şi am izolat-o, respectiv asistenta medicală”, a mai spus ", a explicat conf. dr. Anca Coliţă, managerul Institutului Fundeni.

Asistenta medicală nu a intrat în contact cu nici un pacient. Atât ea, cât și toți cei care au intrat în contact cu ea, au purtat echipament de protecție.

Cei doi pacienţi infectați cu coronavirus au fost transferaţi în spitale dedicate COVID-19: "Orice pacient care necesită internarea în Institutul Clinic Fundeni este izolat, i se face testul COVID și stă în zona de izolare, singur în salon, până avem rezultatul testului. Dacă este negativ, se duce în zona verde a secției, dacă este pozitiv se transferă la spital dedicat COVID. Cei doi pacienţi au fost testaţi. Ei aşteptau rezultatul testului în izolare. Am făcut ancheta pentru fiecare din ei. Tot personalul cu care au intrat în contact a purtat echipament de protecție. Când am primit testul pozitiv, i-am transferat", a explicat prof. dr. Alina Tănase, directorul medical al Institutului Fundeni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…