Primul avion de linie de concepţie chineză a efectuat zborul comercial inaugural VIDEO

Primul avion de linie de concepţie chineză a efectuat zborul comercial inaugural VIDEO

Duminică a avut loc zborul comercial inaugural al primului avion de linie de concepţie chineză, C919. Acesta este considerat un punct de cotitură pentru sectorul chinez al transportului aerian, care vrea de mai multă vreme să rivalizeze cu concurenţii săi occidentali.

Beijingul speră că C919 va putea rivaliza cu aparatele străine cele mai apreciate precum Boeing 737 MAX şi Airbus A320.

Pe viitor, majoritatea pasagerilor vor putea alege să călătorească la bordul marilor aparate de concepţie naţională”, a relatat canalul de televiziune de stat CCTV, citat de Agerpres.

Aparatul cursei MU9191 a companiei China Eastern Airlines a aterizat „fără probleme” pe aeroportul internaţional de la Beijing, cu circa 40 de minute în avans, în jurul orei locale 12:30 (04:30 GMT), potrivit CCTV.

Avionul a decolat de pe aeroportul Hongqiao din Shanghai duminică dimineaţa, potrivit unor imagini ale canalului de televiziune, care a precizat cu la bord se aflau 130 de persoane.

Primul avion de linie de concepție cnhinezească FOTO Profimedia

Dineu tematic la bord

Înainte de a decola, media de stat au arătat z eci de pasageri adunaţi pe aeroportul din Shanghai pentru a admira aparatul alb. Aceştia au urcat apoi la bordul avionului care, după ce a circulat pe pistă, şi-a luat zborul.

Toţi pasagerii au primit cartele de îmbarcare roşii şi s-au putut bucura la bord de un fastuos „dineu tematic” pentru a celebra evenimentul , potrivit aceleiași surse.

China, care caută să devină autonomă în sectorul tehnologiilor, a investit mult în producţia acestui prim avion de linie de concepţie chineză.

Aeronava este construită de compania de stat Comac, însă numeroase piese ale motorului provin din alte ţări.

C919 va fi mobilizat începând de luni pentru zborurile regulate pe care le efectuează China Eastern Airlines pentru a lega Shanghai de Chengdu (sud).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala