Primul concurs de frumuseţe pentru transsexuali din Israel, un spectacol al toleranţei între religii - VIDEO

Primul concurs de frumuseţe pentru transsexuali din Israel, un spectacol al toleranţei între religii - VIDEO

Primul concurs de frumuseţe destinat transsexualilor din Israel, câştigat vineri de Taleen Abu Hanna, o arăboaică de religie creştină, a adus laolaltă concurente din principalele confesiuni ale Ţării Sfinte într-un spectacol neconvenţional al toleranţei şi al păcii între religii, relatează Reuters.

Primul concurs de frumuseţe pentru transsexuali din Israel, un spectacol al toleranţei între religii (Imagine: mirror.co.uk)

În ceea ce organizatorii au descris drept un mozaic ethnic, printre cele 12 concurente aspirante la coroana Miss Trans Israel 2016 s-au numărat o evreică maestru-cofetar dintr-o familie ortodoxă din Ierusalim, o dansatoare din buric din Tel Aviv şi o balerină creştină din Nazareth.

Cea din urmă, pe numele său Taleen Abu Hanna, a fost marea câştigătoare a concursului de miss şi va reprezenta Israelul la concurusul de frumuseţe Miss Trans Star International din Barcelona care va avea loc în septembrie.

"Ţara noastră merită să iasă câştigătoare", a declarat Abu Hanna, în vârstă de 21 de ani, pentru jurnalişti. "Ţara noastră mi-a permis mie, o arăboaică de religie creştină din Nazareth, să pun capăt războiului dintre sufletul şi trupul meu. Aşa că dacă eu am făcut pace cu mine, ţara noastră este numai o ţară a păcii."

Spre deosebire de altă ţari din Orientul Mijlociu, Israelul are cele mai liberale legi asupra identităţii sexuale, persoane gay şi transsexuali numărându-se şi printre recruţii armatei.

Însă oamenii care sunt homosexuali sau transsexuali au parte adesea de ostilităţi din partea membrilor conservatori ai majorităţii evreieşti, sau a minorităţilor musulmane sau creştin-arabe. Un evreu ultra-ortodox este judecat pentru crimă, acuzat de moartea unei adolescente pe care ar fi înjunghiat-o anul trecut în timpul unei parade pro-gay din Ierusalim.

"Israelienii respectă transsexualii, dar nu au suficiente informaţii despre aceştia", a declarat Efrat Tilma , preşedintele juriului concursului de frumuseţe care a avut loc în sala mare a cunoscutului Teatru Naţional Habima din Tel Aviv.

"Printre noi sunt judecători, doctori, avocaţi, oameni care ocupă poziţii înalte în tehnologia de top, precum şi oameni care şi-ar dori să facă parte din Parlamentul Israelului pentru a ne putea reprezenta".

Carolin Khoury, o concurentă musulmană a declarat că a sperat ca acest concurs "va trimite un mesaj comunităţilor arabe din Israel şi din străinătate de a-l accepta pe celălalt."

Aceasta a descris dificultăţile pe care le-a avut de depăşit în privinţa familiei sale care s-a opus violent faţă de orientarea sa sexuală: "Poliţia din Israel m-a ajutat să mă mut din casă şi în ciuda tuturor dificultăţilor, m-am ţinut de visul meu şi am ajuns aici", a declarat aceasta pentru Reuters. "Acest concurs va deschide uşi pentru unii oameni."

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”