Primul rus cu „nume” trimis la moarte de „mobilizarea lui Putin” pe frontul din Ucraina

Primul rus cu „nume” trimis la moarte de „mobilizarea lui Putin” pe frontul din Ucraina

Alexei Martinov, șeful unui departament din cadrul guvernului de la Moscova, a murit în Ucraina la începutul săptămânii, a anunțat Natalia Loseva, redactor-șef adjunct al postului de televiziune RT, relatează Meduza . Tânărul fusese mobilizat și trimis pe front fără experiență de luptă.

Rușii au fost mobilizați pentru a lupta în Donețk și LuganskFoto: TASS / ddp USA / Profimedia

Natalia Loseva, redactor-șef adjunct al postului de televiziune RT, a anunțat pe canalul său de Telegram că Alexei Martinov, în vârstă de 28 de ani, șeful unui departament din cadrul guvernului de la Moscova, a murit pe frontul din Ucraina pe 10 octombrie.

Potrivit jurnalistei ruse de la RT, un post TV de propagandă, Martinov a fost mobilizat pe 23 septembrie, la două zile după ce președintele rus Vladimir Putin a chemat sub arme rezerviștii în încercarea disperată de a face față contraofensivei ucrainene.

”Mobilizat pe 23 septembrie. În tinerețe, a servit în Regimentul Semyonovsky (acolo trebuie să mărșăluiești). Zero experiență de luptă. A fost trimis pe front practic în câteva zile. A murit în mod eroic la 10 octombrie", a scris Loseva.

În același mesaj, jurnalista rusă a cerut comandanților militari să spună adevărul, fără să precizeze la ce anume se referă.

”Lideri militari, nu este momentul să mințiți. Nu ai voie să minți deloc, iar acum este o infracțiune”, a scris Loseva.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”