Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Prințul de Wales, decorat de Klaus Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce

Prințul de Wales a fost decorat miercuri de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu Ordinul Național "Steaua României" în Grad de Mare Cruce, în semn de "prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume".

Șeful statului l-a primit pe Prințul de Wales la Palatul Cotroceni, în jurul orei 17,00 și a făcut referire la atașamentul Alteței Sale Regale față de țara noastră. "Bună ziua Excelență, bine ați revenit în România", a spus Klaus Iohannis. "Mă bucur să revin", a replicat Prințul de Wales.

Alteța Sa Regală a semnat în "Cartea de Onoare", după care au urmat discuții tete-a-tete și oficiale.

De altfel, directorul executiv al fundației Prințul de Wales România, Aura Woodward a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre pasiunea Alteței Sale Regale pentru România.

"Prințul de Wales vine în România de aproape 20 de ani. Are o afecțiune aparte pentru România. Alteța Sa Regală în această perioadă a aflat foarte multe despre țara noastră, despre nevoile comunităților și despre cum ar putea să contribuie la anumite proiecte care îi sunt foarte aproape de suflet", a declarat Aura Woodward.

Prințul de Wales a fost întâmpinat la sosirea pe aeroportul Otopeni de secretarul de stat George Ciamba, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache și ambasadorul britanic în România, Paul Brummell. Militari ai Brigăzii 30 Gardă și Protocol Mihai Viteazul au fost prezenți la sosire.

Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a declarat săptămâna trecută, într-un interviu acordat AGERPRES, că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

Prințul Charles va avea, zilele următoare, o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, membri ai familiei regale române dar și cu organizații care lucrează în domenii variate, dar care 'au un numitor comun — implică o colaborare, într-un fel sau altul, între Marea Britanie și România'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Info. Voi știți în baza a ce „document” cere A.Florea Dosarul Dragnea de la DNA? Știați că procuroarea Lăncră…

2 Adevărații TRĂDĂTORI de țară! România a votat cu Franța la procurorul-șef european! A acordat punctaj MAXIM!

3 Informație. Dragnea a dat ordin ca Iordache să facă „o listă cu toți procurorii și judecătorii care-au lucrat …

4 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

5 ALERTĂ Kovesi, locul 2 la votul indicativ din Consiliul UE, după candidatul francez și la egalitate cu cel ger…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă