Prințul Harry al Marii Britanii, soția sa Meghan și mama acesteia au fost implicați într-o „urmărire de mașină aproape catastrofală” cu fotografi paparazzi, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al prințului, citat de agenția Reuters .

Incidentul a avut loc după ce cuplul a participat la o ceremonie de decernare a premiilor organizată la New York de Ms. Foundation for Women, unde Meghan a fost premiată pentru activitatea sa.

„Noaptea trecută, ducele și ducesa de Sussex și doamna Ragland au fost implicați într-o urmărire de mașină aproape catastrofală din partea unui cerc de paparazzi extrem de agresivi”, a precizat purtătorul de cuvânt, într-un comunicat.

„Această urmărire necruțătoare, care a durat peste două ore, a dus la multiple situații de evitare la limită a coliziunilor în care au fost implicați alți șoferi de pe șosea, pietoni și doi ofițeri NYPD (Departamentul de Poliție din New York)”.

Harry și Meghan au renunțat la rolurile lor regale în 2020 și s-au mutat în Statele Unite, parțial din cauza a ceea ce au descris ca fiind o hărțuire intensă din partea presei britanice.

Prințul a vorbit de mult timp despre furia sa față de intruziunea presei, pe care o consideră responsabilă de moartea mamei sale, prințesa Diana, care a decedat într-un accident de mașină, în timp ce limuzina sa fugea cu viteză de paparazzi care o urmăreau în Paris.