Procurorii DIICOT susţin că petrecerile organizate de concubina lui Gelu Oltean puneau în pericol vieţile participanţilor

Procurorii DIICOT susţin că petrecerile organizate de concubina lui Gelu Oltean puneau în pericol vieţile participanţilor

Cele două companii reprezentate în România de partenera de viaţă a fostului şef al DIPI, Gelu Oltean, împreună cu un alt cetăţean britanic, organizau retreat-uri care au fost interzise de comunitatea internaţională, deoarece puneau în pericol vieţile participanţilor, iar substanţele halucinogene utilizate în cadrul ritualurilor sunt interzise, susţin procurorii DIICOT.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, sâmbătă, reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A. V., pentru săvârşirea infracţiunilor de punere la dispoziţie cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri, precum şi pentru deţinerea şi desfăşurarea de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc.

"La data de 9 decembrie, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul T. I. M. L., cetăţean britanic, urmează să coordoneze în România, în perioada 13-15 decembrie 2019, împreună cu inculpata Y.A.-V., prin intermediul a două companii globale internaţionale, într-o locaţie ce urmează să fie comunicată ulterior participanţilor, o ceremonie spirituală cu un ritual specific medicinei amazoniene cu ayahuasca, băutură tradiţională folosită de triburi amerindiene ce are ca bază DMT - dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc din familia triptaminelor. Inculpatul îşi promova evenimentele de acest gen prin intermediul unui website, folosind ca acoperire o firmă de turism, înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, situată în Marea Irlandei", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, pentru participarea la evenimentul din România, doritorii trebuiau să achite suma de 550 de euro de persoană dacă acceptau să fie cazaţi în camere pentru două persoane sau 1.100 de euro de persoană dacă participantul dorea să fie cazat singur, iar sumele de bani trebuiau virate într-un cont indicat de către organizator. Înscrierea participanţilor se efectua prin completarea mai multor date personale pe respectivul website şi ulterior prin condiţionarea participării de o recomandare transmisă prin email de un alt participant la un eveniment anterior.

La data de 14 decembrie, a fost efectuată o percheziţie domiciliară la o clinică de pe raza localităţii Răcari, judeţul Dâmboviţa, în clădirea principală fiind descoperite spaţii de cazare şi identificate un număr de 42 de persoane, printre care şi inculpaţii O. G. M., T. I. M. L. şi Y. A.-V.

"În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate trei kilograme ayahuasca, ce are ca bază DMT - dimethyltryptamine - drog halucinogen de mare risc, precum şi două kilograme de fragmente vegetale ce conţin aceleaşi substanţe", a precizat sursa citată.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne), Gelu Oltean, a fost arestat preventiv într-un dosar de trafic de droguri, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic, au declarat duminică, pentru AGERPRES, surse judiciare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren