Procurorul Bogdan Pârlog, undă verde de la plenul CSM pentru a candida la șefia Secției Speciale

Procurorul Bogdan Pârlog, undă verde de la plenul CSM pentru a candida la șefia Secției Speciale

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii îi permite procurorului militar Bogdan Pîrlog să candideze la șefia Secției Speciale, admițând contestația formulată de acesta. Comisia de selecție i-a respins inițial candidatură, pe motiv că nu ar îndeplini condiția de vechime, de cel puțin 18 ani în magistratură. Contactat de G4Media.ro, procurorul Bogdan Pîrlog a precizat că va participa la interviu .

 
Bogdan Pîrlog și-a depus candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților, la sfârșitul lunii mai. El a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele din 10 august. Primul obiectiv din proiectul depus pentru șefia SIIJ este sistarea imediată a activității secției conduse acum de Gheorghe Stan și Adina Florea.

În proiectul său, procurorul Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție încalcă  „art.131 alin. (1), art.11 alin.(1), art.148 alin.(2) din Constituție” și citează în acest sens rapoartele MCV, GRECO și Consiliului Europei.

Iată principalele obiective ale lui Pârlog:

a. Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
b. Sistarea imediată a activității procurorilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
c. Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
d. Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
e. Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”