Producătorii români vor ca toate produsele din carne importate să aibă certificări de calitate și securitate alimentară

Producătorii români vor ca toate produsele din carne importate să aibă certificări de calitate și securitate alimentară

Producătorii români vor ca toate produsele din carne importate să fie supuse unor certificări de calitate și securitate alimentară, potrivit unui comunicat al Asociației Române a Cărnii (ARC), remis vineri AGERPRES.

'Credem că este necesar ca produsele din carne importate în România, precum și cele produse în spațiul intracomunitar, să fie supuse unor certificări de calitate și securitate alimentar, astfel încât produsele din piață să dețină un barem cât mai exigent de calitate. Credem că acest lucru va avea un impact pozitiv asupra sănătății românilor și va participa la construirea unui mediu concurențial corect, bazat pe aceleași reguli pentru toți competitorii din piață', spun reprezentanții ARC.

În ultimii 17 ani, companiile membre ARC au făcut investiții de peste 500 milioane euro, lucrează cu sisteme de calitate IFS, Lean Six Sigma, care implică proceduri de management și de control al calității și siguranței alimentare complexe.

'Toate acestea au făcut ca industria cărnii din România să pună în piață produse de o calitate superioară, evidențiindu-se cu cele mai noi tehnologii, cei mai buni specialiști și cele mai exigente standarde de calitate, uneori mult peste unele unități de producție din țările din vestul Europei. În acest moment, cei 49 de membri ai ARC pun zilnic pe masa consumatorului român și european peste o mie de tone de preparate din carne și peste 400 de rețete de produse realizate angajații companiilor din industria cărnii', precizează reprezentanții ARC.

Membrii ARC apreciază că agricultura și industria cărnii sunt motorul economiei naționale, prin care se poate avea 'un sistem bugetar sănătos, cu salarii corecte'. Asociația Română a Cărnii va colabora, în acest sens, cu autoritățile române pentru promovarea investițiilor în branduri românești care folosesc resurse autohtone și sunt realizate în unități de producție din România.

AGERPRES/(AS — autor: Carmen Marinescu, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Valori” în Anglia / Ce a pățit un fost polițist englez când trei românași au vrut să-i cumpere mașina

2 Povestea lui Elon Musk, geniul din suburbiile Pretoriei, care și-a făcut companie spațială ca să se mute pe Ma…

3 Gabriel Diaconu, afirmații dure despre pandemie şi şmecheria financiară: Marea minciună este că vaccinarea va …

4 Crimă în mediul interlop / Didilă Foreman, șeful clanului Gruia, și-a ucis ginerele de Dragobete. I-a dat cuțite…

5 Un articol devastator / Câte voturi costă adevărul în România? Dar minciuna?