Producția de energie hidro, de trei ori mai mică vineri dimineață; eolienele, pe primul loc cu peste 2.000 de MW

Producția de energie hidro, de trei ori mai mică vineri dimineață; eolienele, pe primul loc cu peste 2.000 de MW

Producția de energie hidro era, în dimineața zilei de vineri, de doar 900 MW, de trei ori mai mică decât în mod normal, în timp ce eolienele au generat 2.000 de MW, fiind pe primul loc în topul surselor de producție, potrivit datelor privind starea sistemului energetic național, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica.

Astfel, la ora 11:45, producția de energie eoliană acoperea 26% din total, cu 2.039 de MW. Pe locul doi era cărbunele, cu 24% (1.887 de MW), iar pe locurile trei și patru, energia nucleară (17% — 1.311 MW) și cea din hidrocarburi (12% — 973 de MW).

Producția de energie hidro figura spre coada clasamentului, față de primul loc, cum este de regulă. La ora precizată, hidrocentralele asigurau doar 11% din producția totală, față de 30-33% într-o perioadă normală din punct de vedere hidrologic.

Hidroelectrica producea doar 973 de MW, de aproape trei ori mai puțin față de 2.446 de MW, cât a generat în ziua de 27 iulie 2016. Aceasta în condițiile în care 40% din producția Hidroelectrica provine de la hidrocentralele de pe Dunăre, Porțile de Fier I și Porțile de Fier II.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 26 — 27 iulie, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) a fost în scădere, având valoarea de 2.500 metri cubi pe secundă, sub media multianuală a lunii iulie, de 5.350 metri cubi pe secundă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…