Producția de energie hidro, de trei ori mai mică vineri dimineață; eolienele, pe primul loc cu peste 2.000 de MW

Producția de energie hidro era, în dimineața zilei de vineri, de doar 900 MW, de trei ori mai mică decât în mod normal, în timp ce eolienele au generat 2.000 de MW, fiind pe primul loc în topul surselor de producție, potrivit datelor privind starea sistemului energetic național, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica.

Astfel, la ora 11:45, producția de energie eoliană acoperea 26% din total, cu 2.039 de MW. Pe locul doi era cărbunele, cu 24% (1.887 de MW), iar pe locurile trei și patru, energia nucleară (17% — 1.311 MW) și cea din hidrocarburi (12% — 973 de MW).

Producția de energie hidro figura spre coada clasamentului, față de primul loc, cum este de regulă. La ora precizată, hidrocentralele asigurau doar 11% din producția totală, față de 30-33% într-o perioadă normală din punct de vedere hidrologic.

Hidroelectrica producea doar 973 de MW, de aproape trei ori mai puțin față de 2.446 de MW, cât a generat în ziua de 27 iulie 2016. Aceasta în condițiile în care 40% din producția Hidroelectrica provine de la hidrocentralele de pe Dunăre, Porțile de Fier I și Porțile de Fier II.

Potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 26 — 27 iulie, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) a fost în scădere, având valoarea de 2.500 metri cubi pe secundă, sub media multianuală a lunii iulie, de 5.350 metri cubi pe secundă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț