Profesor ASE: „Adio Pilon 2! Oricum ai da-o, românii pierd bani”

Profesor ASE: „Adio Pilon 2! Oricum ai da-o, românii pierd bani”

Economistul Cristian Păun, profesor al ASE București, afirmă sâmbătă că pilonul 2 de pensii private a fost distrus prin adoptarea ordonanței de urgență privind măsurile fiscale. „Oricum ai da-o, românii pierd bani”, adaugă el.

 „Adio Pilon 2! Si ramai cu bine...

Nu pot sa ia cu japca acei bani pe CNP asa ca:

- scad drastic comisioanele de administrare (administratorul privat este obligat sa faca munca gratuita - o aberatie);

- un randament mai mare peste rata inflatiei se va taxa exponential (administratorii privati mai performanti vor fi taxati suplimentar - o aberatie);

- mutarea banilor la Pilonul 1 nu e posibila, fiind vorba de bani privati si sisteme de pensii diferite. Banii raman acolo dar vor fi administrati nu privat ci de stat (daca optiunea ta e Pilonul 1). In plus de administrarea de catre stat a banilor acumulati pana acum prin Pilonul 2, daca optezi pentru Pilonul 1, cotizatia ta va merge ulterior integral la un sistem fara acumulare, din care se platesc pensii speciale / ocupationale / sociale si care este pe un mare deficit ce creste constant. Daca optezi pentru Pilonul 2, banii raman in administrare privata dar nu mai exista stimulentele ca aceasta industrie sa existe sau sa reziste (primele doua argumente).

Oricum ai da-o, românii pierd bani. Oricum ai da-o vorbim de bani luati cu japca. De furt.

Sfat: Pastrati banii in Pilonul 2 in continuare si mergem la vot sa schimbam aberatiile astea. Contributia la Pilonul 2 trebuie sa creasca nu sa scada. Pensia trebuie sa fie, mai degraba, cu acumulare! Iar administratorii privati sa reziste pana atunci. Chiar daca va fi greu pentru ei!”, a scris Cristian Păun, pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...