Profesorul Virgil Păunescu a avut dreptate: Limfocitele T ucid Covid-ul

Profesorul Virgil Păunescu a avut dreptate: Limfocitele T ucid Covid-ul

Eficacitatea vaccinului românesc anti-Covid, lăsat fără finanțare și sprijin de către Guvern, a fost încă o dată confirmat pe plan mondial. După cercetătorii americani, iată că și chinezii au ajuns la aceeași concluzie: limfocitele T sunt cele care ucid Covidul. Chinezii au creat primele limfocite T artificiale, cu o tehnologie care este, deja, în curs de patentare în România.

Limfocitele T artificiale create de cercetătorii chinezi, care acționează atât împotriva cancerului, cât și împotriva SARS-Cov-2, nu reprezintă decât o nouă confirmare a vaccinului românesc anti-Covid, care nu face altceva decât să stimuleze limfocitele T și să creeze imunitate pe cel puțin 17 ani. În treacăt fie spus, tehnologia folosită de chinezi, care presupune modificare genetică a limfocitelor T, a fost deja înscrisă la patentare de cercetătorii români, în urmă cu șase luni.
”Tehnologia asta cu limfocite T folosită de chinezi este total diferită de vaccinare, dar important este că au descoperit și ei că limfocitele T sunt cele mai bune pentru distrugerea Covid-ului. Ei au lucrat pe limfocitul T pentru că acesta are capacitatea de a recunoaște celulele infectate viral și a le distruge și pentru că limfocitul T, indiferent cum îl manipulezi, are viață lungă, de mulți ani de zile. La fel și în cancer, limfocitul T identifică celulele tumorale și le distruge. Mai exact, limfocitul T citotoxic distruge orice celulă defectă, asta înseamnă că a fost infectată cu un virus care preia programul genetic și defectează celula sau o celulă tumorală care a devoltat mutații genetice. Noi lucram în ianuarie 2020, de circa 4 ani, la un vaccin personalizat în cancer, care însemna să facem profilul imun al fiecărui individ și să-i determinăm exact mutațiile genetice. La virus este mai simplu, că toată lumea care se infectează cu acel virus are aceleași mutații. Iar noi am modificat tehnologia vaccinului personalizat din cancer ca să o putem adapta în infecțiile virale, unde trebuie să vaccinezi mase mari de oameni fără să le faci foarte multe analize”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale.

Românii au fost primii

Cercetătorii români de la Institutul Oncogen Timișoara au fost primii din lume care au pornit direct pe drumul care, iată, se dovedește a fi cel mai bun, abordând stimularea limfocitelor T. Anticipând că autoritățile române nu îi vor sprijini, oamenii de știință din Timișoara au luat decizia de a publica aproape integral rezultatele cercetărilor și tehnologia folosită. Singurul lucru concretizat a fost că OMS a introdus Oncogenul pe lista scurtă a țărilor care lucrau la un vaccin anti-Covid. În rest, cercetătorii români au fost contactați de oficialități din multe state ale lumii, care au încercat să găsească diverse forme de colaborare. Prin toamna anului trecut, nemții de la Universitatea Tubingen au început să trimită mail-uri către Oncogen, în care încercau să arate că și ei lucrau prin februarie fix la același tip de vaccin și fix cu aceeași tehnologie. Spre deosebire de statul român, care nu a mișcat un deget pentru a accelera producerea vaccinului românesc, statul german a investit masiv în vaccinul nemțesc, care a primit, în plus, și sute de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții.

Nu este încă prea târziu

Universitatea Tubingen a început deja studiile pe oameni, iar Agenția Europeană a Medicamentului le-a dat drumul la toate fazele, I, II și III, deodată, ne spune prof.dr Virgil Păunescu. ”Asta înseamnă că în toamnă ar putea da drumul la producție. Și va fi cel mai căutat vaccin. Ei au semnat cu Bayer un contract de producție, dar vor fi cantități foarte mici pe piață. De aceea eu tot insist că România are o șansă uriașă, mai ales că UE ne dă bani, să avem și noi într-un an de zile o fabrică de spray-uri nazale pentru vaccinul anti-Covid.

Tubingen-ul o să iasă cu o producție de 50 de milioane de vaccinuri pe an, care nu înseamnă nimic, nici populația Germaniei nu o acoperă. Este o piață imensă pentru vaccinurile cu limfocite T, care evident sunt superioare primei generații. Vaccinul nostru de la Timișoara și cel de la Tubingen sunt de generația a II-a, mult mai performante și mult mai eficiente, în sensul că dau 17 ani imunitate”, ne-a mai precizat vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, prof.dr. Virgil Păunescu. SURSA: National.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa