Profesorul Vlad Ciurea despre apa băută dimineața, pe stomacul gol/Ce spune despre cafea și optimism

Profesorul Vlad Ciurea despre apa băută dimineața, pe stomacul gol/Ce spune despre cafea și optimism

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre nevoile unui creier sănătos, și ce putem face pentru o viață fericită.

"Eu beau două căni de apă cât mai alcalină posibilă, la temperatura camerei. Fără țigări, fără cafea. Urmează acea igienă personală pe care încerc să o prelungesc, să curgă asupra mea apă cât mai rece", a dezvăluit Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

"În primul rând curață organismul, din toate punctele de vedere. În al doilea, umple vasele, acele tuburi. Și atunci a împins în corp tot ceea ce se numește energie. Noi avem niște substanțe în corp care trebuie să ajungă în creier.

Fac tot posibilul că în decursul zilei să beau peste 2 litri de apă. Fac tot posibilul să beau și ceai verde", a mai spus neurochirurgul.

Care este beneficiul cafelei pentru creier

"Este dovedit. Sunt anumiți neurotransmițători între celulele nervoase și ele funcționează printr-un chimism. Cafeaua stimulează acest chimism, deschide căile. Nu este bine să fie o cafea foarte tare, că atunci tremuri, transpiri, bate inima mai tare.

Să fie o cafea, elementul de plăcere miros, gust, se și implementează în creier și te și stimulează. Îți face plăcere. Cafeaua pentru român și pentru ființă umană în general face foarte mare plăcere.

Nu beau multă cafea, beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază. Nu dorm la prânz. De aceea și mănânc puțin la prânz. Dimineață mănânc un mic dejun atent. Dacă mănânc la prânz, mă apucă somnul, și atunci nu mănânc.

Sunt în dezacord cu o cafea foarte tare. Pentru că organismul se obișnuiește cu acest bici. Dar biciul nu este numai pentru creier, tot organismul se biciuiește. Și apoi te obișnuiești cu nivel de drog sus. Lăsați-l mai mediu, că să poți sa continui toată ziua", este sfatul neurochirurgului Vlad Ciurea.

Cum reușește să își mențină optimismul și starea de bine

"Îmi continui acest efort, mă autosugestionez și reușesc să îmi imprim această stare de optimism, de gândire pozitivă, și cu ocazia asta se rezolvă și lucrurile. Toate gandirile negative nu duc decât în jos, în jos, în jos, și de aici urmează și partea negativă a poporului român cu capra vecinului. Să fim optimiști! Căutați frumosul!", a spus Prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3.

"Cântărețul nostru, care a trecut în eternitate, Mihai Constantinescu, spunea Un zâmbet și o floare/ O rază de soare. Spunea totul. Haideți să nu dăm înapoi.

Stresul înseamnă tensiune : economică, financiară, la Breaking News, la pandemie, de război, problemele de seceta, finanțare. Tensiune, tensiune, tensiune. Nimeni nu este scutit și trebuie să învingem. Avem un singur ajutor: puterea creierului nostru.

Creierul este afectat, pentru că este un organ imens, recepționează. Vin ca săgețile toate știrile negative, se adună în anumiți centrii din interior, se produce chiar o componentă studiată în fiziologie, de o dominanță, în care vine încă una, și încă o veste proastă, și încă una. Trebuie să faci față la toate astea", a mai spus Profesorul Universitar.

Vlad Ciurea: Pentru mentenanța unui creier sănătos, totul trebuie făcut pas cu pas

"Noi cu noi trebuie să ne organizăm regimul de viață. Pentru mentenanța unui creier sănătos, totul trebuie făcut pas cu pas. De la trezirea de dimineață, cât mai devreme, de la deschiderea geamului și inspirare. Încă avem un aer curat. De la primele mișcări de înviorare, prima apă care îți curată organismul, și nu puțin.

Elementele pentru un creier bun trebuie să le faci cât mai încet. Și ținuta, și îmbrăcarea și micul dejun. Nu începe cu o cafea, se sfârșește cu o cafea. Nu începe cu o țigară. Am fumat și eu 20 de ani. Nu dau drumul la Breaking News. Dau drumul la muzică, cât mai frumoasă cât mai elegantă. Și apoi încet, încet mă apropii să mă duc la serviciu. În general trec prin Piața Victoriei pe la șase jumate, liniștit.

Ajung la serviciu și îmi înșir totul, îmi fac programul, îmi fac calendarul zilei cu toate elementele, mi le aranjez în scris. Scrisul e foarte important pentru creier. Scriu de mâna. Și nu încerc să le amestec, să fug repede într-o parte, în alta. Iar partea a două a zilei mi-o dedic cititului, știință, discuție, doctorate, și cu greu termin pe la orele 7-8 seara. Dar îmi face plăcere și muncesc cu plăcere", povestește Vlad Ciurea.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale