Proiect de majorare a subvenţiei pentru transportul în comun cu 100 de milioane de lei, în atenţia CGMB

Proiect de majorare a subvenţiei pentru transportul în comun cu 100 de milioane de lei, în atenţia CGMB

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) va dezbate, în şedinţa de vineri, un proiect de hotărâre prin care valoarea subvenţiei pentru transportul în comun în vederea acoperirii diferenţelor de preţ şi tarif se majorează cu 100 de milioane de lei, devenind 1.311.900.000 de lei.

De asemenea, cresc cheltuielile la capitolul Cultură, recreere şi religie cu 5 milioane de lei, ajungându-se la circa 483 de milioane de lei, la Locuinţe, servicii, dezvoltare publică - cu aproape 26 de milioane de lei, acestea devenind 205 milioane de lei, la Protecţia mediului - cu 1,6 milioane de lei, suma totală fiind de 489 de milioane de lei.

În altă ordine de idei, se taie de la capitolul Autorităţi publice şi acţiuni externe circa 66 de milioane de lei, rămânând 438 de milioane de lei.

În bugetul local sunt stipulate suplimentări la: străpungere bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu - 1,4 milioane de lei, totalul devenind 7 milioane de lei, reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai şoseaua Pantelimon - 25 de milioane de lei, ajungându-se la 75,7 milioane de lei, Penetraţie Splaiul Independenţei - Ciurel - Autostrada Bucureşti - Piteşti - 4,5 milioane de lei, suma totală fiind de 17 milioane de lei.

Referitor la Pasajul Doamna Ghica şi Penetraţie Prelungire Ghencea - Domneşti şi supralărgire bd. Ghencea şi strada Braşov şi terminal tramvai 41 se redistribuie câte 35 de milioane de lei pentru fiecare dintre cele două obiective de investiţii de la bugetul local la cel al creditelor interne.

În ceea ce priveşte reabilitarea a 31,62 de kilometri din reţeaua de termoficare a Municipiului Bucureşti, se redistribuie 30 de milioane de lei din bugetul local în cel al creditelor interne.

Bugetul creditelor interne creşte cu 100 de milioane de lei de la 123 de milioane de lei.

De asemenea, rectificarea prevede majorări ale cheltuielilor la mai multe instituţii, printre care: Administraţia Fondului Imobiliar - 1,5 milioane de lei, Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului - 1,1 milioane de lei, Opera Comică pentru Copii - 1 milion de lei, ARCUB - 800.000 de lei, Direcţia de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public a Municipiului Bucureşti - 1,2 milioane de lei, Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor - 1,6 milioane de lei, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement - 3 milioane de lei, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Ştefan" - 1,2 milioane de lei.

În altă ordine de idei, proiectul mai menţionează, printre altele, diminuări la Spitalul Clinic Filantropia - 3,7 milioane de lei şi Spitalul Clinic Obregia - 42,8 milioane de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?