Proiecte de peste un miliard de euro - finanţate, în acest an, de Ministerul Dezvoltării prin POR

Proiecte de peste un miliard de euro - finanţate, în acest an, de Ministerul Dezvoltării prin POR

Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, gestionat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a depăşit ţinta de absorbţie stabilită pentru anul 2021, ca urmare a transmiterii, către Comisia Europeană, a declaraţiilor de cheltuieli în valoare de 1,025 miliarde de euro, a informat, luni, MDLPA.

"Aceste sume din Fondul European de Dezvoltare Regională sprijină proiecte pentru dezvoltarea localităţilor", a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. "Cea mai mare provocare a acestui an a fost absorbţia acestor fonduri europene şi, datorită unor proiecte bune, am reuşit să atingem ţinta stabilită. Mulţumesc tuturor celor care au depus proiecte viabile. În următorii doi ani, va trebui să avem rezultate similare. Va fi o nouă provocare, având în vedere că ţinta de absorbţie va fi mai mare decât anul acesta, respectiv de 1,25 miliarde de euro", a spus Cseke Attila, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, până în prezent, valoarea tuturor declaraţiilor de cheltuieli transmise către Comisia Europeană este de 3,415 miliarde de euro, gradul de absorbţie al Programului Operaţional Regional 2014 - 2020 ajungând la 49,80%.

"Prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 se finanţează 7.379 de contracte", a mai arătat ministrul Dezvoltării. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina