Proiectul de lege privind eliminarea taxelor radio-tv, respins de deputați

Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri proiectul de lege care viza eliminarea taxelor radio-tv din legea în domeniu.

Proiectul pentru modificarea art. 40 din Legea nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune (SRR) și Societății Române de Televiziune (SRTV) a fost respins la propunerea Comisiei pentru cultură, care a considerat că inițiativa legislativă ar conduce la "imposibilitatea îndeplinirii obiectivelor constituționale și legale de către cele două servicii publice, acestea pierzând o sursă considerabilă de finanțare, fără să se ofere o alternativă".

În cadrul dezbaterilor generale, deputatul PNL Traian Dobrinescu a spus că grupul parlamentar liberal va vota pentru respingerea acestui proiect de lege.

"Probabil că va urma insolvența, un administrator judiciar sau special, reorganizarea. Numirea unei noi conduceri sper să fie pe concurs de proiecte. Ceea ce se cere la acest proiect de lege — neplata taxelor care au făcut obiectul unei obișnuințe de-a lungul timpului—, în acest moment nu este potrivită. A anula acele taxe care întregesc bugetul radioului și televiziunii în acest moment ar fi un dezastru pentru radio, care merge bine", a precizat Dobrinescu.

În expunerea de motive se precizează că propunerea legislativă permite și dă dreptul cetățeanului să își aleagă liber sursa de informare fără a fi obligat să achite taxa chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu tv. "Este inechitabil ca persoana ce poate beneficia doar parțial de serviciile SRTV să achite aceeași taxă cu cea care poate beneficia de emisia tuturor canalelor", precizează sursa citată.

Camera Deputaților este prima Cameră sesizată, Senatul fiind forul decizional.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru