Protest al studenților pe Splaiul Independenței

Protest al studenților pe Splaiul Independenței

Sute de studenți au protestat marți în zona complexului Regie, pe Splaiul Independenței, cerând modificarea legislației astfel încât să se poată fuma în fața căminelor în care locuiesc sau pe străzile din campus.

"Sperăm să se adopte un amendament la lege și să putem fuma în campus", a afirmat un student.

Tinerii se plâng de faptul că au fost amendați pentru fumat în aer liber.

"Nu avem voie să fumăm nici în afara căminelor. Protestăm pașnic pentru dreptul nostru de a fuma. Nu cred că este ok să ni se impună să ieșim pe Splai ca să putem fuma. Personal, eu m-am lăsat de fumat din cauza unor probleme de sănătate, dar îmi susțin toți colegii", a spus Alexandra Drăgănescu, studentă la Facultatea de Ingineria și Managementul Sistemelor Tehnologice din cadrul UPB.

Ea a pledat pentru amendarea legii antifumat. "Vrem să se introducă amendamente pe lege, gândiți-vă până la urmă și la proprietarii de localuri, 80% — 90% din clienți sunt fumători. Ce ar însemna ca într-un local să se reducă la jumătate numărul clienților? (...) Ar trebui să se schimbe ceva", a afirmat Drăgănescu.

Protestul a fost anunțat pe rețelele de socializare.

AGERPRES/(AS — autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”