PROTEST anunțat pentru această seară în Piața Victoriei după modificarea mafiotă a Codului penal

PROTEST anunțat pentru această seară în Piața Victoriei după modificarea mafiotă a Codului penal

PROTEST anunțat pentru această seară în Piața Victoriei după modificarea mafiotă a Codului penal. Comunitatea Corupția Ucide anunță pe pagina de Facebook un protest pentru marți seara, începând cu ora 19:00, în Piața Victoriei împotriva modificărilor aduse de PSD și ALDE Codului penal.

”Au votat Codul Penal la Senat. Au votat ca Dragnea și ceilalți penali să fie salvați! Urmează votul din Camera Deputaților. Dacă și tu crezi că România merită mai mult decât să fie țara în care hoții fură nestingheriți, dacă și tu vrei o țară în care fiecare dă socoteală pentru ce face, hai să îi oprim! Ne-au furat tot! II lasam sa ne fure si viata?! Coruptia Ucide! #wakeup”, se arată pe pagina de Facebook a comunității.

Modificările aduse Codului penal au fost adoptate marți de plenul Senatului, în regim de urgență și fără dezbateri. PNL și USR și-au susținut toate cele 161 de amendamente respinse în comisia Iordache, dar acestea au fost respinse pe bandă rulantă de majoritatea PSD – ALDE.

Senatorii au aprobat toate modificările la Codul penal propuse de raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, inclusiv dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, pe 21 iunie, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

S-au înregistrat 74 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” și 9 abțineri – senatorii UDMR. Maghiarii au anunțat încă de la început că nu vor vota Codul penal pentru că nu sunt de acord cu redefinirea abuzului în serviciu în forma PSD și nici cu dezincriminarea neglijenței în serviciu.

Actul normativ se va întoarce în comisia Iordache, iar apoi va fi trimis, mâine sau cel târziu joi, plenului Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!