PROTEST anunțat pentru această seară în Piața Victoriei după modificarea mafiotă a Codului penal

PROTEST anunțat pentru această seară în Piața Victoriei după modificarea mafiotă a Codului penal

PROTEST anunțat pentru această seară în Piața Victoriei după modificarea mafiotă a Codului penal. Comunitatea Corupția Ucide anunță pe pagina de Facebook un protest pentru marți seara, începând cu ora 19:00, în Piața Victoriei împotriva modificărilor aduse de PSD și ALDE Codului penal.

”Au votat Codul Penal la Senat. Au votat ca Dragnea și ceilalți penali să fie salvați! Urmează votul din Camera Deputaților. Dacă și tu crezi că România merită mai mult decât să fie țara în care hoții fură nestingheriți, dacă și tu vrei o țară în care fiecare dă socoteală pentru ce face, hai să îi oprim! Ne-au furat tot! II lasam sa ne fure si viata?! Coruptia Ucide! #wakeup”, se arată pe pagina de Facebook a comunității.

Modificările aduse Codului penal au fost adoptate marți de plenul Senatului, în regim de urgență și fără dezbateri. PNL și USR și-au susținut toate cele 161 de amendamente respinse în comisia Iordache, dar acestea au fost respinse pe bandă rulantă de majoritatea PSD – ALDE.

Senatorii au aprobat toate modificările la Codul penal propuse de raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, inclusiv dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, pe 21 iunie, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

S-au înregistrat 74 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” și 9 abțineri – senatorii UDMR. Maghiarii au anunțat încă de la început că nu vor vota Codul penal pentru că nu sunt de acord cu redefinirea abuzului în serviciu în forma PSD și nici cu dezincriminarea neglijenței în serviciu.

Actul normativ se va întoarce în comisia Iordache, iar apoi va fi trimis, mâine sau cel târziu joi, plenului Camerei Deputaților, care este forul decizional.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…