Protest București: A șaptea zi de proteste în Piața Victoriei, a doua zi la Palatul Cotroceni

Protest București: A șaptea zi de proteste în Piața Victoriei, a doua zi la Palatul Cotroceni

UPDATE ORA 18.24 Aproximativ 200 de persoane protestează din nou, luni, în Piața Victoriei din Capitală, ei cerând demisia Guvernului.

Manifestanții au pancarte pe care scrie: "România! Ce-ai făcut? I-ai lăsat și te-au vândut", "Codruța nu uita, noi suntem dreptatea ta", "PSD — ciuma roșie", "#Rezist. România te iubesc", "Jos statul mafiot care protejează abuzul de putere".

Protestarii scandează "Hoții, hoții".

Unii dintre protestatari flutură steagul tricolor, suflă în fluiere și vuvuzele. Nu lipsește nici steagul Americii și cel al Uniunii Europene.

Surse oficiale au declarat pentru AGERPRES că la manifestarea neautorizată sunt în prezent aproximativ 200 de oameni. Potrivit acelorași surse, până în prezent nu s-au înregistrat incidente.

ORA 17.36 Protest București: A șaptea zi de proteste în Piața Victoriei, a doua zi la Palatul Cotroceni

Câteva zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei, luni, în cea de-a șaptea zi de proteste față de modificările din domeniul legislației penale.

Unii dintre manifestanți au venit cu drapelul României, alții cu cel al Statelor Unite și al Uniunii Europene.

Alte câteva sute de persoane s-au strâns la Palatul Cotroceni, potrivit unor surse, pentru a-și manifesta susținerea față de Guvernul Grindeanu.

Oamenii cer demisia președintelui Iohannis și respectarea votului din 11 decembrie. De asemenea, protestatarii au pancarte pe care se poate citi ''Iohannis nu uita, corupția e la DNA, ''Respectați votul românilor'', ''DNA, fără cucuvea'', ''Demisia Iohannis — șase case''.

Circulația a fost deviată între Grădina Botanică și str Dr. Rainer, au precizat pentru AGERPRES oficiali ai Brigăzii Rutiere.

Protestele nu au autorizații din partea Primăriei Capitalei, ele fiind declarate "adunări spontane".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /