Protest în Macedonia de Nord faţă de un acord cu Bulgaria VIDEO

Protest în Macedonia de Nord faţă de un acord cu Bulgaria VIDEO

Dimitar Kovachevsk, premierul Macedoniei de Nord, a afirmat că recomandarea sa este o „bază solidă pentru construirea unei poziţii responsabile şi stataliste cu privire la posibilitatea care se deschide pentru ţara noastră”, potrivit Radio Europa Liberă Moldova .

Chiar şi aşa, partidul de opoziţie de centru-dreapta alături de alţi rivali de dreapta refuză aplicarea planului francez.

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a acordat mai multe detalii atunci când a făcut declaraţia pe 30 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă de la sfârşitul summitului NATO de la Madrid.

Oficialii Uniunii Europene au confirmat pentru RFE/RL că recomandarea cuprinde grijile comunicate de ambele părţi şi ar putea provoca ieşirea din impasul care a blocat începerea discuţiilor de aderare timp de peste doi ani.

Bulgaria, care face parte din Uniunea Europeană din anul 2007, a susţinut că Macedonia de Nord să confirme oficial ca limbă sa are rădăcini bulgare, să recunoască în constituţia sa o minoritate bulgară şi să renunţe la ceea ce a afirmat că este un „discurs de ură” împotriva Bulgariei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!