Proteste la Cluj, Timișoara și Oradea (grupaj)

Proteste la Cluj, Timișoara și Oradea (grupaj)

Proteste la adresa Guvernului au avut loc vineri-seară în câteva orașe, la Oradea organizatorii manifestațiilor strângând semnături pentru Proclamația România 2017, lansată de Inițiativa Timișoara și de Corupția Ucide.

* BIHOR

Un grup de 25 de persoane au protestat vineri seară în Piața Unirii din Oradea după ce, în cursul zilei, la Instituția Prefectului Bihor a fost depus un document în care se solicită demisia cabinetului Grindeanu, semnat de doi dintre organizatorii protestelor, Sebastian Duma și Cristian Clăpan.

"Astăzi am depus o cerere oficială pentru demisia Guvernului, semnată de doi dintre cei care am organizat protestele în Oradea, în speță eu (Sebastian Duma, n.r.) și Cristian Clăpan, semnată de noi, dar în numele protestatarilor din Oradea. Am precizat acolo seria de motive pentru care considerăm că acest guvern nu mai este credibil, așa cum o spunem deja din 18-20 ianuarie. În continuare ne menținem solicitarea ca acest guvern să demisioneze, așa cum s-a întâmplat și la Bruxelles, astăzi", a declarat, pentru AGERPRES, Sebastian Duma.

Guvernanților li se reproșează că, pofida avertismentelor din sistemul judiciar, de la Ambasadele occidentale, de la președintele Klaus Iohannis precum și din stradă, au ales să adopte ordonanța 13 în toiul nopții, "hoțește", precum și faptul că "sfidează" și "se comportă cu aroganță în continuare".

"Eu cred că sunt motive suficiente ca domnul Grindeanu să se retragă, să-și dea demisia, să avem un alt guvern din partea acestei alianțe, care să prezinte încredere. Nu credem că domnii Dragnea și Tăriceanu, care — să nu fim naivi! — lucrează împreună, nu credem că au renunțat la planul de a se face scăpați. De pușcărie, unul dintre ei, iar celălalt, de o posibilă condamnare", a afirmat Duma.

Acesta a menționat că urmează și alte forme de rezistență și organizare, pe lângă proteste. Duminică seara se preconizează un număr mai mare de protestatari și un marș prin oraș, ocazie cu care, în Piața Unirii, se vor aduna semnături de susținere pentru Proclamația 2017.

"Am avut și noi proclamația noastră, dar până la urmă am decis să susținem Proclamația 2017, care este izvorâtă din Proclamația Inițiativei Timișoara. Vom aduna semnături de susținere pentru această proclamație. Am închiriat, pentru o lună, o căsuță poștală pentru cei care vor să trimită din alte zone din Bihor sau din țară, dar vom aduna semnături și aici în Piață. Le vom aduna până când le vom trimite în mod oficial la Parlament, la Președinție, la Guvern sau unde va mai fi cazul", a precizat Sebastian Duma.

Cei 25 de orădeni, adunați în cerc sub un tricolor, au scandat, "acompaniați" de fluiere și vuvuzele, fluturând drapele, sloganuri precum: 'Demisia! Demisia! Demisia!', 'La zero grade/Guvenul cade/ La minus cinci/Și doi președinți!', 'Apărarea, Judecarea/Cu celeritate/Nu tergiversate!', 'Cu executare/Nu cu suspendare!', 'Asta e hoție/Nu democrație!' și 'Asta e trădare/Nu e guvernare!'.

* CLUJ

Aproximativ 100 de persoane au revenit, vineri, începând cu ora 19,00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Manifestanții au mărșăluit și prin zona centrală a orașului și au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD.

Recordul de protestatari la Cluj-Napoca, peste 50.000, a fost înregistrat pe 5 februarie.

* TIMIȘ

Circa 60 de persoane au fost prezente vineri seara, în Piața Victoriei, în a 18 seară a protestelor declanșate în 31 ianuarie.

Repertoriul scandărilor a fost mult mai sărac decât în serile anterioare, oamenii limitându-se la lozincile mobilizatoare de genul ''Timișoara trezește-te'' sau ''Rezistăm''.

Organizatorii protestului au susținut că duminică se așteaptă să fie din nou mai multă lume la miting, în timpul săptămânii reunindu-se doar câte persoane, pentru ca manifestațiile să nu fie întrerupte și să fie menținut spiritul lor.

După aproximativ o oră, oamenii au părăsit Piața Victoriei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Dezvăluiri despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi