Protestele pun Hong Kong într-o ''situaţie foarte periculoasă'', avertizează lidera pro-Beijing

Protestele pun Hong Kong într-o ''situaţie foarte periculoasă'', avertizează lidera pro-Beijing

Executivul pro-Beijing al Hong Kong a adoptat luni un ton ameninţător, într-un moment în care oraşul este perturbat de o grevă şi de haosul din transporturi, acuzându-i pe manifestanţii pro-democraţie că pun acest teritoriu într-o "situaţie foarte periculoasă", relatează AFP, dpa şi Reuters.

"Perturbări atât de intensive în numele anumitor revendicări (...) au afectat grav legea şi ordinea în Hong Kong şi împing oraşul (...) în pragul unei situaţii foarte periculoase", a declarat presei lidera executivului, Carrie Lam. Ea a subliniat că "guvernul va fi hotărât în menţinerea legii şi ordinii în Hong Kong şi în restabilirea încrederii".

Lam a mai spus că demonstraţiile, care au intrat în a noua săptămână consecutivă, au provocat "majorităţii populaţiei din Hong Kong" o mare anxietate, în special pentru că protestatarii au vizat transportul public al oraşului luni dimineaţă.

Protestatarii ar trebui "să spună nu haosului şi violenţei", a adăugat Carrie Lam.

În acelaşi timp, ea i-a acuzat pe protestatari că "încearcă să distrugă Hong Kong". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…