PSD a câștigat alegerile pentru CJ Galați (rezultate finale BEJ)

PSD a câștigat alegerile pentru CJ Galați (rezultate finale BEJ)

PSD a câștigat alegerile pentru Consiliul Județean Galați, obținând 38,14% din voturile valabil exprimate, urmat de PNL, cu 24,46%, după numărarea voturilor din toate cele 436 de secții de votare din județul, a declarat marți pentru AGERPRES, președintele Biroului Electoral Județean Galați, judecător Robert George Florea.

Potrivit acestuia, în ordine descrescătoare au urmat ALDE cu 11, 54%, UNPR cu 9,0%, PMP cu 7,09%, independenții Dorin Butunoiu cu 2,74% și Aurel Zamfir cu 2,09%, Asociația Partida Romilor Pro-Europa cu 1,97%, Partidul Social Românesc cu 1,77% și Partidul România Unită cu 1,14%.

După numărul de mandate, CJ Galați are următoarea configurație: PSD-15 mandate, PNL-9 mandate, ALDE-4 mandate, UNPR-3 mandate, PMP-3 mandate, la care se adaugă mandatul consilierului independent Dorin Butunoiu.

De asemenea, din totalul de 65 de primării, PSD a câștigat în 42 de localități, PNL în 19, UNPR în două, iar Asociația Partida Romilor Pro-Europa și ALDE, în câte una.

AGERPRES/(A-autor: Dan Paic, editor: Diana Dumitru, editor online: Mihaela Pană)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /