PSRO: Amenințarea PSD cu boicotarea alegerilor locale - un teatru de prost gust

PSRO: Amenințarea PSD cu boicotarea alegerilor locale - un teatru de prost gust

Partidul Social Românesc (PSRO) califică drept "un teatru de prost gust" amenințarea PSD cu boicotarea alegerilor locale dacă alegerea primarilor în două tururi va fi pusă în practică. "O cacialma pe care Liviu Dragnea o joacă pentru a-l ține pe premierul Cioloș în șah", se adaugă într-un comunicat al PSRO transmis, vineri, AGERPRES.

Președintele PSRO, Mircea Geoană, afirmă că PSD nu are nici cea mai mică intenție să nu participe la alegeri.

"Încearcă să-l țină pe primul ministru prizonierul promisiunii făcute în schimbul votului de la învestitură și a unei iluzorii susțineri în Parlament. Așa se întâmplă când te faci frate cu dracul ca să treci puntea — vine înapoi și îți cere taxă de trecere", a spus Geoană, potrivit comunicatului.

PSRO susține alegerea în două tururi din motive de reprezentativitate sporită oferită viitorilor primari, subliniind că în acest fel se permite și o șansă mai bună pentru reînnoirea clasei politice, dându-se ocazia partidelor mici sau nou apărute să aibă o șansă corectă.

Pe de altă parte, formațiunea condusă de Geoană spune că ar fi corect ca modificarea legii în vederea alegerii primarilor din două tururi să se facă printr-o lege aprobată în Parlament.

"Principial vorbind însă, apelarea la o OUG nu este o soluție democratică. Nu întotdeauna scopul, chiar și unul nobil, scuză mijloacele. O lege aprobată în Parlament este calea corectă de urmat. În acest fel, și PNL va avea ocazia de a-și repara greșeala făcută în 2015, când a votat legea alegerii primarilor într-un singur tur alături de PSD", se mai afirmă în comunicatul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Patriarhul Daniel, dat în vileag de Radu Tudor: De Bunavestire s-a rugat pentru sănătatea patriarhului Rusiei, Kiril, susținător al invaziei rusești î…