Purtătorul de cuvânt al lui Trump dezminte că acesta ar intenționa să reformeze serviciile secrete americane

Purtătorul de cuvânt al lui Trump dezminte că acesta ar intenționa să reformeze serviciile secrete americane

Purtătorul de cuvânt al președintelui ales al SUA, Donald Trump, a respins joi relatările din presă potrivit cărora acesta ar intenționa să restructureze serviciile secrete americane, relatează agenția Reuters.

'Nu există niciun adevăr în această idee a restructurării infrastructurii comunității de informații', a indicat purtătorul de cuvânt Sean Spicer, calificând acele relatări drept 'sută la sută false'. Totuși, el a vorbit apoi despre 'discuții exploratorii' desfășurate în cadrul 'activităților de tranziție', insistând însă că rolul acestora este de a strânge date.

Publicația Wall Street Journal (WSJ) a scris în ediția sa de miercuri, făcând referire la surse pe care nu le-a precizat, că Trump intenționează să reformeze serviciile secrete americane , întrucât el consideră că unele dintre aceste agenții sunt supradimensionate sau politizate.

După ce a criticat serviciile secrete americane în urma rapoartelor prin care acestea susțin că Rusia este în spatele atacurilor cibernetice din timpul campaniei electorale, Trump a susținut joi că este un 'mare fan' al acestor servicii.

'Presa minte pentru a lăsa impresia că eu sunt împotriva serviciilor de informații, deși de fapt sunt un mare fan al lor', a scris pe Twitter viitorul președinte, înaintea ca în Senatul american să înceapă o audiere în cadrul căreia va fi discutată posibila ingerință a Rusiei în campania electorală americană prin respectivele atacuri cibernetice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...