Pușcărie pentru jeguri!/Dosar penal după ce primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis „voluntari” din primărie să distribuie ajutoare fără să le asigure protecția în fața coronavirusului

Pușcărie pentru jeguri!/Dosar penal după ce primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis „voluntari” din primărie să distribuie ajutoare fără să le asigure protecția în fața coronavirusului

Pușcărie pentru jeguri!/Dosar penal după ce primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a trimis „voluntari” din primărie să distribuie ajutoare fără să le asigure protecția în fața coronavirusului.

Procurorii au deschis un dosar penal în urma unui denunț al unui partid pentru zădărnicirea combaterii bolilor în legătură cu inițiativa primăriei Sectorului 5 din București de a distribui pungi și pachete către locuitori, fără a le asigura însă voluntarilor implicați protecția adecvată, potrivit unui comunicat de presă, relatează G4Media.ro.

”Începând cu 15 martie 2020, reprezentanții UAT Sector 55, împreună cu alte instituții publice de interes local, aflate sub autoritatea administrativă a Consiliului Local al Sector 5, au început să distribuie, fără nici o protecție adecvată, respectiv fără respectarea normelor de igienă impuse de autoritățile statului, diverse pungi și pachete către populația Sectorului 5, în scop electoral”, arată procurorii în comunicatul citat.

Dosarul penal este instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

Dosarul penal este in rem (procurorii urmăresc faptele, nu persoane).

O notă internă din Primăria Sectorului 5 din București, consultată de G4Media.ro, arată cum primarul PSD Daniel Florea le cere angajaților să facă voluntariat pentru distribuția de ”kituri de igienă și fructe” către locuitorii din Sector.

Mai mulți cititori G4Media.ro, care nu fac parte din categorii vulnerabile și care au nevoie de ajutor, au transmis fotografii cu pachetele primite, în care se află și un pliant electoral cu figura primarului Daniel Florea, alături de medicul Adrian Streinu Cercel.

Cererea pentru voluntariat a primarului vine pe fondul măsurilor luate de autorități, care au cerut imperativ cetățenilor să evite orice deplasare care nu e urgentă și orice contact.

Primarul Florea susține în nota internă că ”voluntarii benficiază de echipamente de protecție (măști, mănuși, gel dezinfectant)”, dar nu e clar de unde ar avea Primăria Sectorului 5 măști de protecție, dat fiind că în toată țara e o penurie majoră de echipamente de protecție.

Nici primarul Florea și nici reprezentanții Primăriei Sector 5 nu au răspuns la apelurile G4Media.ro.

Foto: Daniel Florea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...