Pute a Rusia! Pressone.ro a găsit unul dintre autorii articolelor conspiraționiste care au împânzit netul din România și sunt folosite de postacii PSD

Pute a Rusia! Pressone.ro a găsit unul dintre autorii articolelor conspiraționiste care au împânzit netul din România și sunt folosite de postacii PSD

Pute a Rusia! Publicatia online PressOne.ro  l-a identificat pe cel care se ascunde in spatele pseudonimului Modeste Schwartz, semnatar al unor articole conspirationiste despre protestele din Romania, articole preluate de o puzderie de site-uri controversate precum Gandeste.org sau activenews.ro și distribuite cu sârg de postacii PSD sau invocate de Propaganda PSD. Autorul real este Raoul Weiss, poet si traducator de origine franceza. El scrie și la publicația lui Alexandr Dughin.

Weiss (42 de ani) traieste in satul Mera de langa Cluj si scrie constant pentru site-ul Gandeste.org, specializat in teorii ale conspiratiei apropiate de tezele emise de ideologul rus Alexandr Dughin.

Weiss a facut parte dintr-un grup de intelectuali de stanga care se adunau in jurul filosofului si eseistului Francois Breda la cafeneaua literara Insomnia din Cluj-Napoca, mai scrie PressOne, intr-o excelenta analiza a originilor si filiatiilor acestui personaj care face agenda pentru sute de mii de internauti romani care-i consuma productiile conspirationiste.

Weiss a avut legaturi puternice si Claude Karnoouh, unul dintre idologii gruparii de stanga din Cluj. Astfel, Weiss aparea in 2012 apare ca unul dintre cei trei directori ai unei mici edituri pariziene, Le Present Litteraire, alaturi de Claude Karnoouh si de Claudiu Gaiu.

Citeste aici articolul complet din PressOne.ro


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …