Putin a promulgat o lege care obligă marile companii IT occidentale să-şi deschidă filiale în Rusia

Putin a promulgat o lege care obligă marile companii IT occidentale să-şi deschidă filiale în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege care obligă marile companii IT din Occident să-şi deschidă filiale în Rusia, potrivit unui document publicat joi de către site-ul informaţiilor juridice guvernamentale, în cea mai recentă măsură a Moscovei cu scopul de a exercita un control mai mare asupra Big Tech, relatează Reuters.

Rusia încearcă să-şi consolideze controlul asupra Internetului şi să-şi reducă dependenţa de companiile şi ţările străine, notează sursa citată.

Deputatul Anton Gorelkin din partea partidului de guvernământ Rusia Unită în Duma de Stat (camera inferioară rusă) a declarat că sub incidenţa acestei noi legi intră Facebook, Instagram şi WhatsApp, Twitter, TikTok, serviciul de publicitate Google AdWords şi YouTube (deţinut de Google), Viber, Telegram, precum şi serviciile de jocuri Steam (Valve Corporation) şi World of Tanks (Wargaming), potrivit publicaţiei RBC.

Deschiderea de filiale pe teritoriul Rusiei este necesară, potrivit acestei legi, pentru a lua în considerare cererile cetăţenilor, a pune în aplicare deciziile instanţelor şi agenţiilor guvernamentale şi de a restricţiona accesul la informaţiile interzise în Rusia, conform aceleiaşi media ruse.

Moscova a aplicat amenzi companiilor IT pentru că nu au eliminat conţinutul pe care autorităţile ruse îl consideră ilegal, încetinind viteza Twitter ca sancţiune, iar miercuri a deschis un nou dosar împotriva Google pentru încălcarea legislaţiei privind datele cu caracter personal. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…