Putin afirmă, după întâlnirea cu Trump, că Rusia nu s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

Putin afirmă, după întâlnirea cu Trump, că Rusia nu s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA

Rusia nu s-a amestecat în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi nu are vreo astfel de intenţie, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, în conferinţa de presă comună cu omologul său american Donald Trump după întrevederea lor de la Helsinki, transmite Reuters.

''Preşedintele Trump a abordat tema aşa-numitului amestec al Rusiei (în alegerile din 2016 din Statele Unite). A trebuit să repet ce am mai spus: faptul că Rusia nu a interferat niciodată şi nu are nicio intenţie de a interfera'', a spus Putin, care a calificat informaţiile privind amestecul Moscovei drept un 'complet nonsens'.

Întrebat fiind dacă a dorit ca Donald Trump că câştige alegerile prezidenţiale americane din 2016, Vladimir Putin a răspuns: ''Da, am dorit''.

''Am propus să luăm în considerare construirea unei filosofii a relaţiilor bilaterale pe termen lung. Avem discuţii bune, am început să ne înţelegem mai bine între noi'', a adăugat liderul rus.

De partea sa, preşedintele american Donald Trump a afirmat că a discutat detaliat cu Vladimir Putin despre acest subiect.

''Am discutat mult despre asta. El (Vladimir Putin) a negat astăzi extrem de clar şi categoric' o interferenţă a Rusiei în alegerile din SUA, a menţionat Trump în conferinţa de presă comună cu omologul său rus.

Serviciile de informaţii americane cred că Moscova a acţionat pentru a influenţa scrutinul prezidenţial din 2016 din SUA, în care republicanul Donald Trump a ieşit câştigător în dauna candidatei democrate Hillary Clinton. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia