Putin face apel la „bunăvoință“ și negociere în beneficiul tuturor părților, dar nu suflă o vorbă despre Ucraina, la Summitul CSI

Putin face apel la „bunăvoință“ și negociere în beneficiul tuturor părților, dar nu suflă o vorbă despre Ucraina, la Summitul CSI

Liderul de la Kremlin a îndemnat la utilizarea „bunăvoinței” pentru rezolvarea conflictelor din întreaga lume, fără a spune o vorbă despre războiul din Ucraina, relatează CNN .

Foto AFP

„Toată lumea are bunăvoinţă şi trebuie să folosim această bunăvoinţă la maximum”, în rezolvarea oricăror conflicte, a declarat președintele rus Vladimir Putin, în timp ce se adresa liderilor prezenţi la summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI).

Trebuie să ne străduim să găsim căi de a ieşi din situaţia actuală, de fiecare dată când aceasta apare”, a mai precizat liderul de la Kremlin.

În plus, Vladimir Putin a mai afirmat că Rusia „salută eforturile de mediere ale oricui, atât timp cât acestea sunt direcţionate către atenuarea situaţiei, în beneficiul tuturor participanţilor la conflicte”.

Acest lucru se aplică, de asemenea, partenerilor noştri din Statele Unite şi Europa”, a precizat Putin fără a face aluzie la războiul din Ucraina.

La summitul CSI, care se desfășoară în capitala kazahă Astana, participă liderii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Rusia, Turkmenistan, Tadjikistan și Uzbekistan.

Cererea liderului de la Kremlin vine la câteva zile după ce forțele ruse au lansat bombardamente cu rachete în orașele ucrainene.

La începutul acestei luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret prin care exclude în mod oficial eventualele negocieri cu Putin, după ce preşedintele rus a proclamat drept parte a Rusiei patru regiuni ucrainene ocupate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”