Putin, ironizat de Hillary Clinton pe fondul extinderii NATO. „Ghinion, Vladimir! Tu ai căutat-o”

Putin, ironizat de Hillary Clinton pe fondul extinderii NATO. „Ghinion, Vladimir! Tu ai căutat-o”

Hillary Clinton, fost secretar de stat american, l-a ironizat marți pe președintele rus Vladimir Putin, făcând referire la extinderea NATO după ce Rusia a invadat Ucraina.

Hillary Clinton l-a luat peste picior pe Vladimir Putin FOTO Profimedia

Fosta diplomată a vorbit la Departamentul de Stat unde a fost prezentat portretul ei oficial, însoțită de fostul președinte Bill Clinton și actualul secretar de stat Antony Blinken.

Ghinion, Vladimir, tu ai căutat-o ”, a comentat ironic fostul secretar de stat american, potrivit Reuters .

„A fost un adevărat punct de dispută. Și am spus întotdeauna că nimeni nu este forțat să se alăture NATO, că oamenii aleg și vor să se alăture NATO", a mai spus ea într-un scurt discurs.

Finlanda, care a devenit membră anul acesta, și Suedia, încă în așteptare, au căutat să se alăture alianței militare occidentale după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, întorcând pagina deceniilor de neutralitate.

Președintele rus a folosit parțial extinderea NATO pe flancul estic și perspectiva unei eventuale aderări a Ucrainei ca pretext pentru a justifica invazia, ceea ce a determinat un răspuns masiv de susținere din partea occidentului pentru Kiev.

Când a condus diplomația americană în 2009, sub președinția lui Barack Obama, Hillary Clinton a condus celebra „Resetare” („repornire”) a relațiilor dintre Washington și Moscova, deja destul de proaste după atacul, din anul anterior, al unui alt fost stat sovietic, Georgia, de către Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat