Qatarul va trimite în Turcia 10.000 de containere modulare folosite în timpul Cupei Mondiale

Qatarul va trimite în Turcia 10.000 de containere modulare folosite în timpul Cupei Mondiale

Qatarul va trimite în Turcia şi Siria 10.000 de containere modulare folosite în timpul Cupei Mondiale pentru a găzdui persoane care şi-au pierdut locuinţele în cutremurul care a lovit cele două ţări luni, au indicat duminică responsabili qatarioţi, notează AFP.

FOTO Profimedia

"Ţinând cont de nevoile urgente din Turcia şi Siria, am luat decizia de a trimite în regiune bungalow-urile de şantier şi rulotele noastre, oferind astfel sprijin imediat şi foarte necesar populaţiei din Turcia şi Siria", au declarat pentru AFP aceşti responsabili sub protecţia anonimatului.

Un prim transport va pleca luni spre Turcia. Alte livrări sunt aşteptate în zilele următoare, potrivit aceloraşi surse.

Containerele modulare au fost folosite câteva săptămâni în noiembrie şi decembrie pentru a găzdui în special suporteri în cursul Cupei Mondiale la fotbal organizate în Qatar.

Bilanţul cutremurului care a lovit Turcia şi Siria a crescut duminică la peste 33.000 de morţi.

Anunţul ajutorului din Qatar a coincis cu vizita, duminică, a emirului Tamim bin Hamad Al Thani la Istanbul, prima a unui lider străin în Turcia, unde cutremurul a făcut peste 29.000 de morţi.

Emirul a precizat pe contul său de Twitter că a discutat cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cum ar putea Doha să contribuie la "atenuarea acestei catastrofe".

Qatarul a trimis deja 100 de tone de ajutor Turciei şi a desfăşurat acolo una dintre cele mai mari echipe de ajutor străine, cu aproximativ 130 de salvatori.

Cele două ţări şi-au strâns legăturile în ultimii ani.

Chiar înainte de cutremur, Qatarul a fost de acord să injecteze miliarde de dolari în economia aflată în dificultate a Turciei. Bogatul emirat din Golf a cumpărat centre comerciale şi participaţii la mari infrastructuri în Turcia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

3 VIDEO „Dacă eşti obraznic, te trimit şi în altă parte!” / Reacția unei doctorițe căruia un pacient i-a reproșat că se juca pe telefon în timp ce oamenii…

4 Elita rusă nu mai crede în victorie / „Războiul clanurilor” pentru tronul „țarului Putin” a început

5 VIDEO Din nou panică la granița Rusiei cu Ucraina! / Canalele de Telegram anunță o pătrundere a trupelor de diversiune în regiunea Bryansk