Rabla electrocasnice

Rabla electrocasnice

Pe 17 iunie începe programul rabla electrocasnice. Ai șansa să-ți schimbi electrocasnicele vechi cu unele noi, mai performante și mai eficiente. Electrocasnicele vechi consumă mai multă energie și acest lucru se regăsește în factura lunară. Un viitor verde se clădește cu fiecare gest pe care îl facem, iar Guvernul vine în sprijinul celor care vor să-și schimbe electrocasnicele vechi. Primești un voucher valoric în funcție de produsul pe care vrei să-l schimbi.

Valoarea voucherelor rabla electrocasnice

Bugetul alocat anul acesta pentru programul “Rabla pentru electrocasnice” este de 100 milioane lei, în creștere față de anul trecut cu 25 milioane lei.

Ai voucher de 500 lei pentru laptopuri și 300 lei pentru tablete, 400 lei pentru mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat, mașini de spălat vase, frigidere, uscătoare de rufe și 200 lei pentru aspiratoare.

Care sunt pașii pentru programul rabla

Programul se desfășoară în mai multe etape. Pe 17 iunie se dă startul înscrierilor și până pe 23 iunie îți poți face contul de beneficiar. În cazul în care ești familiarizat cu acest program și ai deja un cont existent, îl poți folosi pe acela.

După ce s-a încheiat perioada înscrierilor, urmează perioada de rezervare a voucherelor: 24 iunie - 30 iunie 2022. Rezervă voucherul în funcție de aparatul electrocasnic pe care dorești să-l schimbi:

  • 24 iunie 2022, ora 10:00 – 30 iunie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea fondurilor) rezervă un voucher pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere,
  • 1 iulie 2022, ora 10:00 – 7 iulie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea fondurilor) rezervă un voucher pentru laptopuri şi tablete,
  • 8 iulie 2022, ora 10:00 – 14 iulie 2022, ora 23:59 (sau până la epuizarea fondurilor) rezervă un voucher pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare

Schimbări în programul Rabla pentru electrocasnice

Prima schimbare anunțată de Tanczos Barna, ministrul mediului, a fost scoaterea din program a televizoarelor. Acesta a declarat că acest program se adresează echipamentelor electrocasnice care au un consum de energie mare, aparate de aer condiționat și alte aparate mari, și nu se dorește transformarea programului afm rabla într-unul dedicat exclusiv televizoarelor.

A doua noutate din acest an este termenul de 7 zile în care poți valorifica voucherul rabla. Se dorește descurajarea situațiilor în care beneficiarii rezervă un voucher și nu-l mai folosesc sau doresc folosirea lui într-o sesiune ulterioară. Cei care procedează astfel, nu mai au dreptul să se înregistreze în următoarea sesiune a programului cu voucherul obținut.

Magazine care comercializează electrocasnice prin programul Rabla

Marii retaileri au pregătit o gamă variată de produse, iar consultanții specializați din magazinele care comercializează electrocasnice prin programul ”Rabla pentru electrocasnice” 2022 îți pot oferi toate informațiile despre produsele pe care vrei să le achiziționezi, produse mai eficiente, mai performante și prietenoase cu mediul înconjurător.

Informează-te din timp și alege opțiunea care ți se potrivește. Schimbă vechiul echipament cu unul performant!


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale