Rădoi spune că în meciul cu Anglia naţionala României şi-a crescut nivelul faţă de partidele cu Armenia şi Georgia

Rădoi spune că în meciul cu Anglia naţionala României şi-a crescut nivelul faţă de partidele cu Armenia şi Georgia

Selecţionerul echipei naţionale, Mirel Rădoi, a declarat, duminică seara, că în înfrângerea cu Anglia (scor 1-0), România şi-a crescut nivelul faţă de ultimele două partide, cele cu Armenia şi Georgia, de asemenea pierdute.

"Faţă de partidele cu Armenia şi Georgia cred că România şi-a crescut nivelul. În seara asta aşa am arătat. Ca şi motivaţie era normal, pentru că jucătorii în astfel de meciuri nu mai au nevoie de cineva să le explice ce trebuie făcut. La nivelul ăsta am avut plus. Ce m-a bucurat e că în fiecare moment am reuşit să ieşim din apărare cu o construcţie elaborată. Din păcate nu am reuşit să înscriem. A fost o partidă intensă şi echilibrată. Am avut situaţiile noastre în prima repriză, am încercat să ne facem jocul... din păcate, dacă sunt supărat pe ceva în această seară, sunt pe faptul că ajungem în faţa porţii şi nu marcăm", a afirmat Rădoi la postul Pro X.

"E un motiv îmbucurător pentru mine că reuşim să ne creăm atât de multe ocazii cu o naţională foarte puternică precum Anglia. Când ai 2-3 ocazii cu un asemenea adversar cred că trebuie să marchezi cel puţin un gol. Altfel, atunci când le-am dat posibilitatea să joace între linii am văzut de ce aceşti jucători valorează atât. Mă bucur de acest joc pentru că avem pe ce construi în următoarea perioadă din septembrie", a adăgat el.

Rădoi este de părere că debutantul Tiberiu Căpuşă, care produs penalty-ul din care Anglia a marcat, poate învăţa din aceste momente.

"Da, nu a fost un debut foarte fericit pentru Căpuşă. La faza aia trebuia să mai aştepte puţin, a plecat prea devreme, dar cred eu că un jucător tânăr poate să înveţe şi din aceste momente. Din păcate, pe final de sezon jucătorii resimt o oboseală foarte mare şi a trebuit să facem aceste schimbări din mers. Nu am avut un număr fix să debutăm jucători. Ne-am dorit ca jucătorii care sunt în formă să fie la echipa naţională. Şi am încercat ca toţi jucătorii care au fost la această acţiune să joace. Avem şi noi limitele noastre, de asta e diferenţa de valoare şi preţurile jucătorilor, dar eu cred că în această seară nici Anglia nu se aştepta să îi punem aşa mari probleme", a menţionat selecţionerul.

De asemenea, Mirel Rădoi consideră că România putea primi un penalty pe final de meci la un fault asupra lui Ivan. "Dacă dai penalty la Chiricheş, cred că putem discuta şi de penalty la Ivan, chiar dacă era spre sfârşitul jocului. Spre deosebire de jucătorul lor, Ivan are o tăietură destul de mare unde a fost lovit cu genunchiul sau cotul direct în cap. Nu mă leg de lucrurile astea. Nu înseamnă că acel penalty era şi marcat, dar într-un meci aşa de important, cu o echipă a României mai mică decât cea a Angliei, cred că trebuie să se ţină cont de aceste lucruri", a spus el.

Întrebat cum s-a simţit la Middlesbrough, pe terenul unde ca jucător rata calificarea în finala Cupei UEFA în 2006, Rădoi a răspuns: "Primul impact a fost unul neplăcut pentru că mi-am adus aminte de acel meci în care puteam să ajungem în finală. După aceea m-am gândit că în continuare a rămas o performanţă a fotbalului românesc".

Selecţionata de fotbal a Angliei a învins naţionala României cu scorul de 1-0 (0-0), duminică seara, pe Stadionul Riverside din Middlesbrough, într-un meci amical.

Anglia a câştigat ultimul său meci de verificare dinaintea debutului la EURO 2020 prin golul marcat de Marcus Rashford (68 - penalty).

România nu mai pierduse în faţa Angliei de la Cupa Mondială din 1970.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a ajuns la patru înfrângeri consecutive, două oficiale (0-1 cu Germania, 2-3 cu Armenia, ambele în preliminariile Cupei Mondiale din 2022) şi două amicale (0-2 cu Georgia şi 0-1 cu Anglia).

La EURO 2020, Anglia face parte din Grupa D, alături de Croaţia, Cehia şi Scoţia, urmând să debuteze în data de 13 iunie, pe Wembley, contra vicecampioanei mondiale Croaţia.
AGERPRES (V, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor