Radu Mazăre nu a cerut azil politic în Madagascar, dar ar putea fi expulzat în Mauritius

Radu Mazăre nu a cerut azil politic în Madagascar, dar ar putea fi expulzat în Mauritius

Radu Mazare nu a cerut azil politic in Madagsacar, spune consulul general onorific la Bucuresti al acestui stat, iar fostul primar al Constantei ar putea fi extradat sau expulzat in cateva luni. Ar putea, totusi, sa mai ramana pe exotica insula, daca va dovedi ca temerile fata de justitia din Romania se justifica.

Consulul general onorific la Bucuresti al Madagascarului stat il contrazice categoric pe Mazare: nu a cerut azil politic. Mai mult, acesta spune ca Ministerul de Externe din Madagascar a cerut oficial mandatul de arestare emis in lipsa pe numele lui Radu Mazare, pentru a demara procedurile impotriva lui. In cateva luni, Mazare ar putea fi expulzat din Madagascar sau extradat, anunta Pro Tv.

Consulul a mentionat ca sunt trei variante de rezolvare a situatiei lui Radu Mazare: el ar putea fi expulzat din Madagascar, dar nu in Romania, ci intr-un invecinat, cel mai probabil Mauritius. Poate fi extradat, dar numai prin decizie a judecatorilor. Mai e o a treia varianta: Mazare poate fi tolerat pe teritoriul statului, daca dovedeste ca temerile lor fata de justitia din Romania sunt justificate.

Revoltat ca are prea multe dosare penale in tara, Mazare a fugit in Madagascar, unde sustinea ca a cerut azil politic.

Inainte de Craciun, Radu Mazare le-a cerut autoritatilor din Madagascar sa ii dea un permis de sedere de lunga durata. Pe langa un pasaport nou, Mazare a prezentat si un contract de munca incheiat cu firma pe care ar controla-o si care detine in zona un hotel.

Intr-o scrisoare adresata avocatilor Ioana Focsa si Barbacioru Tiberiu, fostul primar al Constantei Radu Mazare a explicat ca se considera tinta statului paralel, motiv pentru care cere azil politic in Madagascar. Mazare anunta atunci ca va reveni doar cand va exista o justitie reala.

In 10 ianuarie, Instanta suprema a emis mandat de arestare in lipsa pe numele lui Radu Mazare, decizie confirmata in 22 ianuarie ca definitiva.

Radu Mazare a plecat din tara de Craciun, cu un avion care avea ca destinatie Parisul. Acesta a incalcat prevederile controlului judiciar si a anuntat din Madagascar ca nu se va mai intoarce in Romania.

Ulterior, avocatul familiei a precizat ca a plecat in Madagascar si Alexandru, fratele lui Radu Mazare, revenit intre timp in tara.

Mai multi oameni de afaceri au reusit sa insele vigilenta oamenilor legii si sa fuga din tara, in ultimii ani.

Printre acestia se numara Sebastian Ghita. Desi era filat, fostul deputat a reusit sa scape de politie in noaptea de 19 decembrie 2016 si sa plece din tara. A fost arestat la Belgrad in aprilie 2017 si nu a fost inca extradat in Romania.

Si omul de afaceri Puiu Popoviciu a disparut in vara anului trecut dupa ce fusese condamnat la 7 ani de inchisoare. A fost retinut la Londra si eliberat apoi pe cautiune.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești

5 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…