Rafael Nadal: Obiectivul meu actual este să fiu fericit jucând tenis

Rafael Nadal: Obiectivul meu actual este să fiu fericit jucând tenis

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul unui mondial, a asigurat marți, cu ocazia unui colocviu care a avut loc la Malaga, că obiectivul său actual este acela de a fi "fericit jucând tenis" și a se feri de accidentări, informează agenția EFE.

Nadal s-a referit, în cadrul evenimentului găzduit de Palatul Expozițiilor și Congreselor din orașul andaluz, la traiectoria sa sportivă, precum și la revenirea în fotoliul de lider al clasamentului ATP, după mai mult de trei ani.

"Pentru mine, să fiu numărul unu mondial nu are nicio influență, este încă o realizare care te încântă. Văd acest lucru ca pe o recompensă a unei traiectorii. Nu mă simt mai bun atunci când mă aflu pe primul sau pe cel de-al doilea loc. Senzațiile mele interne nu mă fac să mă gândesc la asta înaintea unui meci, ci mă concentrez doar asupra a ceea ce trebuie să fac pentru a-mi învinge adversarul", a spus Nadal.

Campionul iberic s-a referit și la momentele mai puțin plăcute ale carierei sale, explicând cum "se pot depăși cu timp și cu muncă problemele mentale" și a subliniat că "menținerea speranței este fundamentală pentru a putea triumfa"

Nadal a precizat că, pentru finalul acestui sezon, și-a propus să evolueze "în cel mai bun mod posibil" la ultimele turnee care au mai rămas în calendar. "Nu am câștigat niciodată Turneul Campionilor (de la Londra, 12-19 noiembrie — n.red) și este, evident, că sper să reușesc acest lucru, însă mai sunt încă șapte jucători care au aceeași dorință", a adăugat spaniolul.

În cadrul colocviului de la Malaga, Rafael Nadal s-a referit și la situația din Catalonia, unde pe 1 octombrie urmează să se desfășoare un referendum pentru independența acestei regiuni, reafirmând și cu această ocazie că nu își imaginează "o Spanie fără Catalonia și o Cataloniei fără Spania".

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…