Rafila: Numeroşi medici rezidenţi nu sunt pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în prima etapă

Rafila: Numeroşi medici rezidenţi nu sunt pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în prima etapă

Deputatul PSD Alexandru Rafila a susţinut miercuri că numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în prima etapă de imunizare.

"Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS. Însă, numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale şi unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă", a scris Rafila pe Facebook.


El a adăugat că medicii rezidenţi "au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii COVID, cât şi pentru cei non-COVID".

"De aceea, trebuie incluşi fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă. Fac un apel public către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme", a menţionat acesta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Care sunt cele două trasee pe unde ar intra Rusia în România în cazul unei invazii terestre / Ce spune raportul …

2 Așa o fi?

3 Ioana Băsescu, cu un picior în pușcărie! / „Ea mi-a cerut să fac plăți nereale în campania din 2009”

4 Două femei, una frumoasă, una...

5 De citit! / Valentin Naumescu: Rusia va pierde războiul din Ucraina