Rai News: Primul medicament pentru neutralizarea Covid-19 este gata, dar va dura câteva luni până va fi disponibil

Rai News: Primul medicament pentru neutralizarea Covid-19 este gata, dar va dura câteva luni până va fi disponibil

Primul medicament specializat, care atacă coronavirusul Sars-CoV2, este gata. Un anticorp monoclonal, acesta este specializat în recunoașterea proteinei pe care virusul o folosește pentru a ataca celulele respiratorii umane,  relatează Rai News , potrivit Rador.

Cercetarea este publicată pe site-ul BioRxiv de către grupul Universității Olandeze din Utrecht condus de Chunyan Wang. Cercetătorii au declarat la BBC că va dura câteva luni până când medicamentul va fi disponibil, deoarece va trebui să se facă experimente pentru a avea răspunsuri privind siguranța și eficacitatea.

Prin legătura cu proteina Spike, care se găsește la suprafața coronavirusului, anticorpul monoclonal îl împiedică să atace celulele și, în acest fel, face imposibilă pătrunderea virusului în interiorul acestora pentru a se multiplica. Din acest motiv, cercetătorii sunt convinși că anticorpul are un potențial important "pentru tratamentul și prevenirea Covid-19".

Cercetătorii lucrau deja la un anticorp împotriva SARS, când s-a declanșat epidemia Covid-19 sau Sars2 și au realizat că anticorpii eficienți împotriva primei boli reușeau să o blocheze și pe a doua.

Studiile sunt încă în curs și anticorpul trebuie să fie supus unor teste foarte riguroase, dar cercetătorii speră să convingă o companie farmaceutică să producă medicamentul.

Toate acestea, potrivit oamenilor de știință de la Utrecht, ar necesita mult mai puțin timp decât dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus.


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

3 O informație care dă de gândit...

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?