"Rămas bun, suflet blând!"

Regele Mihai și-a luat rămas bun de la soția sa, Ana, pentru ultima oară. Astfel, pe pagina sa oficială de Facebook a fost postată o fotografie cu cuplul regal, din tinerețe, cu mesajul „Rămas bun, suflet blând!”.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana a avut loc, sâmbătă, în rit ortodox, la Noua Catedrală din Curtea de Argeş. La funeralii au fost prezenţi mii de oameni. După încheierea ceremoniilor, timp de şapte zile nimeni nu are voie să intre în Catedrală.

Pornit din Bucureşti, cortegiul funerar al Reginei Ana a fost însoţit de-a lungul drumului de sute de curioşi şi a fost primit cu aplauze la Curtea de Argeş de circa 10.000 de oameni, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, citat deMediafax.

Peste 3.000 de oameni din toate colţurile ţării au venit la Curtea de Argeş pentru a-şi lua rămas bun de la Regina Ana. Ei au aprins lumânări şi au adus coroane şi buchete de flori.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana, susţinută de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut loc în faţa Catedralei de la Curtea de Argeş, pentru ca toţi cei care au venit să aducă un ultim omagiu să poată participa la ceremonie. Pe piatra funerară a Majestăţii Sale este scris simplu: ANA.

Momentul a fost extrem de emoţionant şi pentru familia regală, iar ceremonia a continuat exclusiv pentru aceasta în interiorul Catedralei Arhiescopală şi Regală. După înhumare, timp de şapte zile nimeni nu mai are voie să intre în incinta Catedralei.

Regele Mihai I nu a participat la aceste evenimente, din motive de sănătate.

Funeraliile Reginei Ana au început sâmbătă de dimineaţă, în Piaţa Palatului din Bucureşti, la ceremonia religioasă oficiată de Arhiepiscopul Ioan Robu asistând membri ai Familiei Regale şi reprezentanţi ai Familiilor regale străine, precum şi sute de oameni care au venit îmbrăcaţi în doliu, cu buchete de flori.

La funeraliile Majestăţii Sale Defuncte Regina Ana a României iau parte pe lângă ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei, Germaniei, dar şi membri ai familiilor regale din alte ţări europene.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 Ludovic Orban: Proiectul privind închisoarea la domiciliu, o aberaţie. Deputaţii PNL vor vota împotrivă / Despre…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor