Ramona Bădescu s-a înscris în AUR la congresul extraordinar, unde Claudiu Târziu a făcut un anunț care spune multe despre sondajele cu care suntem mințiți

Ramona Bădescu s-a înscris în AUR la congresul extraordinar, unde Claudiu Târziu a făcut un anunț care spune multe despre sondajele cu care suntem mințiți

Partidul condus de Geroge Simion anunță că în cadrul Congresului Extraordinar de la Alba Iulia s-a alăturat echipei AUR cunoscuta actriță Ramona Bădescu, care trăiește în Italia.

Ramona Bădescu s-a născut în 1968 la Craiova și a emigrat în Italia imediat după Revoluție, când a debutat în televiziune cu emisiunea Fantagame. În 1996 a devenit cetățean italian cu acte in regula.

În Romania are câteva afaceri, printre care un restaurant.

Ea a declarat că merge alături de AUR pentru „a depune toată iubirea sa pentru țară și românii din Diaspora”. Ramona Bădescu a subliniat că românii care sunt în afara granițelor au nevoie de sprijin.

„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți. Partidul AUR este condus de un om care luptă tot timpul, George Simion, care ne este alături, este alături românilor din diaspora și el face fapte, nu cuvinte, lucru demonstrat și de faptul că astăzi este în Italia. Sunt aici ca să depun toată iubirea mea pentru țară și românii de acolo. Românii care sunt acolo, în diaspora, au nevoie de noi. Așa că uniți vom face România mare, România unită, a românilor de pretutindeni”, a spus Ramona Bădescu.

Preşedinte Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, la congresul extraordinar al partidului, că formaţiunea politică şi-a propus să câştige toate alegerile care vor avea loc în 2024, victoria însemnând nu doar primul loc, ci să aibă şi majoritatea, potrivit Agerpres.

Claudiu TarziuFoto: Inquam Photos - Sabin Cirstoveanu

„Ţinta noastră este să obţinem din partea majorităţii românilor care vin la vot învestitura pentru a veni la conducerea treburilor statului, pentru că deja este foarte târziu în opinia noastră şi dacă mai întârziem s-ar putea să nu mai fie nimic de reparat. Este un ceas greu al istoriei pe care îl simţim cu acuitate şi pe care vrem să-l trecem cu cea mai mare responsabilitate, prin tot ceea ce vom face şi de aici înainte, urmărind să arătăm românilor că suntem buni şi pentru guvernare, nu doar pentru opoziţie”, a afirmat Claudiu Târziu.

El a susţinut că această ţintă, de obţinere a unor majorităţi absolute, este una realistă, „în măsura în care majoritatea covârşitoare a românilor reclamă faptul că au fost înşelaţi pe rând de toate partidele care au guvernat România, reclamă că duc o viaţă extrem de grea şi reclamă că nu mai au un orizont în România”.

Candidatul AUR la preşedinţia României

Claudiu Târziu a reiterat că după alegerile pentru Parlamentul European partidul va anunța și cine va fi candidatul la preşedinţia României.

„Vom şti atunci cu siguranţă şi posibilii noştri adversari şi, în funcţie de aceştia, noi vom hotărî cine să candideze din partea noastră, astfel încât candidatul AUR să devină preşedinte al României”, a spus preşedintele CNC al AUR.

„Anul electoral 2024 - între suveranism şi suveranitate”

Referindu-se la rezoluţia „Anul electoral 2024 - între suveranism şi suveranitate”, adoptată, sâmbătă, de Congresul extraordinar al AUR desfăşurat la Alba Iulia, Târziu a spus că partidul are o strategie privitoare la întărirea curentului suveranist şi impunerea lui în România.

„Suveraniştii, conservatorii şi patrioţii din statele care compun Uniunea Europeană trebuie să reuşească să schimbe majoritatea din Parlamentul European, să schimbe componenţa Comisiei Europene, şi, de asemenea, să schimbe politica sinucigaşă care emană astăzi de la Comisia Europeană”, a declarat presei Claudiu Târziu.

Congresul Extraordinar al AUR a adoptat, sâmbătă, la Alba Iulia Rezoluţia „Anul electoral 2024 - între suveranism şi suveranitate”, în care se arată că AUR îşi propune să obţină „un mandat clar şi puternic în Parlamentul European, pentru a reprezenta vocea fermă a poporului român în cadrul Uniunii Europene, pledând pentru suveranitate şi interesele naţionale” şi, de asemenea, că îşi propune să câştige „un număr important de primării, consilii judeţene şi locale, pentru a implementa politici eficiente la nivel local şi pentru a construi o administraţie eficientă şi responsabilă faţă de cetăţeni”.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, AUR vizează obţinerea unei „majorităţi parlamentare solide”. AUR mai vrea să „aducă la Cotroceni un lider puternic, dedicat valorilor suveraniste şi capabil să reprezinte demn interesele naţionale în plan extern”.

Continuarea caravanei medicale şi în 2024

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a decis sâmbătă, în cadrul Congresului extraordinar de la Alba Iulia, ca şi în anul 2024 să continue caravana medicală şi să fie create noi programe de sprijinire a populaţiei pentru un stil de viaţă sănătos, potrivit News.ro.

„Strategia va include extinderea infrastructurii prin care se pun la dispoziţie populaţiei servicii medicale gratuite pentru a acoperi un număr mai mare de zone defavorizate, asigurând accesul la servicii medicale în comunităţi izolate sau cu resurse limitate. Totodată, serviciile derulate în baza Strategiei de Propagandă se vor diversifica pentru acoperirea altor domenii deficitare şi pot cuprinde programe de sprijinire a populaţiei pentru acces la activităţi sportive sau facilitarea accesului la programe culturale sau educative”, au transmis reprezentanţii AUR.

Ei au anunţat şi că vor fi dezvoltate parteneriate cu instituţii medicale, organizaţii non-guvernamentale şi specialişti din diferite domenii pentru a asigura calitatea serviciilor oferite.

Se va diversifica gama de servicii medicale oferite prin partenerii specializaţi, inclusiv prin dotarea suplimentară cu dispozitive şi aparatură de specialitate.

De asemenea, ei au mai precizat că va fi implementat un program educaţional de sănătate în paralel cu activităţile medicale, oferind informaţii şi resurse educaţionale comunităţilor pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos.

„Acesta poate include parteneriate cu organizaţii sportive sau non-guvernamentale pentru implementarea unor măsuri de facilitare a practicării sportului de către populaţie, cu accent pe copiii şcolari şi preşcolari”, au precizat reprezentanţii AUR.

Această strategie a fost aprobată în cadrul congresului extraordinar de sâmbătă, de la Alba Iulia.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”