Ramona Iulia Chiriac - numită şef al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti; mandatul ei începe la 1 iulie

Ramona Iulia Chiriac - numită şef al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti; mandatul ei începe la 1 iulie

Ramona Iulia Chiriac a fost numită şef al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, iar mandatul său va începe luna viitoare, informează un comunicat al CE transmis miercuri.

Chiriac va fi reprezentanta oficială a Comisiei Europene în România, sub autoritatea politică a preşedintelui Ursula von der Leyen. Ea are cetăţenie română şi este diplomat de carieră, cu o experienţă de aproape 20 de ani în afaceri europene, dobândită inclusiv la nivel local, în România.

"Prin prisma funcţiilor pe care le-a ocupat, a dobândit competenţe solide de comunicare strategică şi de reprezentare politică, precum şi o cunoaştere aprofundată a contextului politic din România, ceea ce o face foarte potrivită pentru conducerea Reprezentanţei Comisiei în ţară", se arată în comunicatul citat.

Ramona Iulia Chiriac este consul general al României în Landul Bavaria din 2016 şi face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de această experienţă de peste zece ani în funcţii diplomatice, a lucrat în administraţia publică centrală şi locală din România, având atribuţii legate în special de pregătirea autorităţilor locale române pentru aderarea ţării la UE. În cadrul Ministerului Integrării Europene din România a fost responsabilă în special de promovarea valorilor UE, de furnizarea de informaţii privind oportunităţile de finanţare, precum şi de diseminarea cunoştinţelor despre UE prin organizarea de conferinţe, seminare, campanii de informare şi ateliere.

A absolvit Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi are două diplome de master, una în studii europene şi alta în studii de gen.

Comisia Europeană are reprezentanţe în toate capitalele statelor membre ale UE şi birouri regionale la Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, Munchen şi Wroclaw. Şefii reprezentanţelor sunt numiţi de preşedintele Comisiei Europene şi sunt reprezentanţii săi politici în statul membru în care sunt detaşaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...