Raport favorabil pentru România din partea APCE. PNL: Victorie pentru țara noastră

Raport favorabil pentru România din partea APCE. PNL: Victorie pentru țara noastră

Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a adoptat, joi, Raportul cu privire la respectarea de către România a obligațiilor de membru al Consiliului Europei.

Raport favorabil al APCE pentru România FOTO: Inquam Photos

„Azi, 13 octombrie 2022, în cadrul celei de-a patra părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), plenul APCE a adoptat Raportul cu privire la respectarea de către România a obligațiilor de membru al Consiliului Europei” , se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Potrivit sursei citate, președintele delegației APCE, liberalul Ionuț Stroe, a lucrat cu cele două co-raportoare, Krista Baumane (Letonia) și Edite Estrela (Portugalia), pe tot parcursul anului, pentru a obține un document care să reflecte în mod corect situația din România.

„Astfel, raportul este unul favorabil, iar progresele pe care România le-a făcut în domenii cheie, precum justiția, respectarea drepturilor omului, respectarea drepturilor minorităților ori gestionarea crizei de refugiați din Ucraina au fost recunoscute și apreciate. De asemenea, în cadrul Comisiei de monitorizare de azi, toate amendamentele delegaților români, susținute de Ionuț Stroe, au fost aprobate cu o largă majoritate, dar și cu susținerea raportoarelor, dovedind astfel pertinența și corectitudinea lor” , indică sursa citată.

Potrivit comunicatului PNL, APCE ”felicită autoritățile române pentru că au arătat voință politică și un angajament ferm în a-și respecta obligația de a respecta standardele democratice. De asemenea, APCE felicită țara noastră pentru proiectele noilor legi ale justiției, apreciind în mod special atenția acordată recomandărilor Comisiei de la Veneția, GRECO și MCV, în procesul de redactare. În egală măsură, suntem felicitați și pentru progresele făcute în sancționarea corupției la nivel mediu și înalt, iar activitatea DNA este și ea descrisă în mod pozitiv”.

„Eforturile României de a combate discursul care instigă la ură, prin alinierea la standardele Consiliului Europei, dar și prin modificarea regulilor de procedură din Parlament sunt, de asemenea, apreciate. Tot în domeniul apărării drepturilor omului, România este numită ,,exemplu de bune practici la nivel european”, când vine vorba de respectarea drepturilor minorităților naționale”, se arată în comunicat.

De asemenea, PNL susține că este recunoscută de către APCE și „reacția rapidă și exemplară pe care țara noastră a avut-o în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina”.

„Documentul adoptat azi de plenul APCE este o victorie pentru țara noastră, o recunoaștere la nivel european a drumului corect pe care România se află în acest moment și a reformelor pe care PNL le implementează” , arată liberalii în comunicatul de presă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”