Raport MCV/Barna: Guvernul PSD târăşte România în afara Europei; moţiunea de cenzură e deja obligatorie

Raport MCV/Barna: Guvernul PSD târăşte România în afara Europei; moţiunea de cenzură e deja obligatorie

Guvernul PSD târăşte România în afara Europei, a declarat, marţi, preşedintele USR, Dan Barna, care a cerut demisia cabinetului.

"Acest Guvern Liviu Dragnea - PSD a reuşit să ducă România la marginea Europei. În momentul de faţă suntem evident şi explicit şi după Bulgaria, iar pasul următor este în afara Europei. Acest guvern trebuie să plece şi cerem demisia acestui guvern. USR este dispus, şi probabil în zilele următoare vom discuta cu toată Opoziţia, să depunem moţiunea de cenzură necesară şi deja obligatorie pentru că în momentul de faţă Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei. Nu mai suntem cumva în zona mai dinspre margine, suntem şi după Bulgaria, în spatele nostru nu mai este nimeni", a afirmat Barna, la Parlament.

El a adăugat că Guvernul a transformat România în ruşinea Europei.

"Acest guvern a transformat România în An Centenar în ruşinea Europei, acest Guvern a umilit statul român astăzi, o dată în plus, când vedem că instituţiile europene, consecvente cu mesajul pe care îl primim de doi ani aproape, ne spun că, prin ceea ce face Liviu Dragnea şi Guvernul PSD, România este în afara cadrului democratic şi este în afara aceea ceea ce înseamnă o familie europeană, alături de care noi considerăm şi USR consideră că România trebuie să fie", a mai spus Barna.



El a adăugat că raportul MCV arată că progresele pe care România le-a avut timp de 10 ani au fost aproape anulate şi întoarse în ultimul an.

"Avem opt noi recomandări, avem afirmaţii explicite de la cel mai înalt nivel al Comisiei Europene prin care ni se spune că atacul la procurorii în funcţie, cei care conduc sistemul juridic din România, că atacul la legile Justiţiei, că Codul de Procedură şi Codul Penal sunt toxice şi trebuie oprite, ni se cere în mod expres acest lucru în raportul MCV, care nu doar că nu are o perspectivă de a fi ridicat, cum s-a menţionat explicit pentru Bulgaria, ci ni se spune că progresele pe care România le-a avut timp de 10 ani a fost aproape anulate şi întoarse în ultimul an, perioada în care Liviu Dragnea a transformat, după cum ştim, România în brelocul domniei sale personal", a mai spus Barna.

Marţi, Comisia Europeană a recomandat României , în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor Justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

"Evoluţiile din ultimele 12 luni din România pun sub semnul întrebării sau dau înapoi unele progrese din ultimii zece ani, motiv pentru care Comisia Europeană a venit cu opt noi recomandări în cadrul raportului MCV pentru România", a declarat, la Strasbourg, prim-vicepreşedintele executivului comunitar, Frans Timmermans.

Tot marţi, Parlamentul European a adoptat rezoluţia nelegislativă privind statul de drept în România , cu 473 voturi pentru, 151 de voturi împotrivă şi 40 de abţineri, un text care afirmă "profunda preocupare" a eurodeputaţilor faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România şi "condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a forţelor de poliţie în timpul protestelor de la Bucureşti" din luna august. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...