Rareș Bogdan despre scandalul Danileț: „O rușine. Cum se simt mii de magistrați onești când unul dintre ei plătește pentru curajul de a fi liber?”

Rareș Bogdan despre scandalul Danileț: „O rușine. Cum se simt mii de magistrați onești când unul dintre ei plătește pentru curajul de a fi liber?”

”Excluderea judecătorului Cristi Danileț, un luptător neobosit pentru independența justiției, din magistratură, reprezintă o palmă peste față dată tuturor celor care militează pentru libertate și stat de drept”, spune prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan într-o declarație de presă.

„Cum se simt mii de magistrați onești când unul dinte ei plătește pentru curajul de a fi liber?

Reforma din sânul magistraturii, datoria mai presus de orice, educația civică a elevilor și dezideratul unei justiții oarbe, deci drepte sunt cauze asumate de Cristi Danileț și datorii ale oricărui profesionist aflat în slujba dreptății.

Motivul excluderii lui Cristi Danileț din magistratură este o rușine.

Ce este mai nociv pentru imaginea acestei bresle, un judecător care se bucură, care are suflet de copil, suflet curat, un judecător uman, sau omorârea Dosarelor Revoluției și Mineriadei?

Ce este mai nociv pentru roba de magistrat, un om care alege libertatea de conștiință sau o slugă?”, a mai scris Rareș Bogdan.

Danileț a fost exclus luni din magistratură de CSM pentru postarea câtorva clipuri în care apare făcând mișcări de karate sau tăind gardul viu din curte. Printre judecătorii care au votat excluderea se numără și Bogdan Mateescu, președintele CSM

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!