Rareş Bogdan: La Iași s-a dezvoltat cel mai modern terminal din România. Este o investiţie realizată din bani europeni, în proporţie de peste 80 la sută

Rareş Bogdan: La Iași s-a dezvoltat cel mai modern terminal din România. Este o investiţie realizată din bani europeni, în proporţie de peste 80 la sută

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, la inaugurarea terminalului T4 al Aeroportului Iaşi, că investiţia a fost realizată cu o viteză incredibilă şi că Iaşiul deţine în prezent cel mai modern terminal din ţară.

Noul terminal are peste 30.000 de metri pătraţi, este dispus pe trei niveluri, fiind de peste zece ori mai mare decât terminalul T3 utilizat până acum. Investiţia, care se apropie de 100 milioane de euro, a fost inaugurată în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a europarlamentarilor liberali Rareş Bogdan şi Dan Motreanu. Pasagerii cursei Tarom Iaşi-Bucureşti au făcut formalităţile de îmbarcare în noua clădire.

”A fost o viteză incredibilă pentru această investiţie. Este o investiţie realizată din bani europeni, în proporţie de peste 80 la sută. S-au luat 82 milioane de euro pentru a dezvolta cel mai modern terminal din România şi o spune un clujean care priveşte asta cu oarecare invidie. În câteva luni se termină şi investiţia de la Cluj şi vedem care arată mai bine. Azi, Aeroportul Iaşi este peste Otopeni, peste Cluj, Timişoara sau Sibiu”, a declarat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.

El a spus că tot la Iaşi a văzut în cursul zilei un parc modern la societatea locală de transport, noile mijloace de transport fiind achiziţionate din fonduri europene.

”Sunt deja 32 tramvaie, vor veni încă 18, care arată ca la nivelul oricărei capitale europene. Sunt de asemenea autobuze electrice, 50 la număr la Iaşi, un parc care ajunge în total la 140 mijloace de transport în comun şi îi felicit pe Mihai Chirica, Costel Alexe, dar şi pe ieşeni. Moldova se dezvoltă, iar România a înţeles ce înseamnă banii europeni”, a afirmat Rareş Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?